Vila-real acosta la figura de sant Pasqual als més menuts amb un llibre commemoratiu dels 400 anys de beatificació

Abr 23, 2018 | VILA-REAL

La Regidoria de Turisme edita 2.000 exemplars amb dibuixos de Laulauenlaseuatinta, i la colaboració de POBLE i Vila-real Comunicació i Disseny, que seran repartits en centres escolars i infantils, biblioteques i parròquies per a donar a conèixer la història del patró de la ciutat

Vila-real celebra enguany els 400 anys de la beatificació de sant Pasqual pel Papa Paulo V i ho fa amb diferents actes programats, entre els quals es troba la creació d’un llibre commemoratiu dirigit als més menuts.

UAB

El regidor de Turisme, Diego Vila, ha presentat la publicació, elaborada per les artistes locals Laura Broch i Laura Pitarch sota la signatura Laulauenlaseuatinta i que ha comptat amb la col·laboració de POBLE i Vila-real Comunicació i Disseny, de la qual s’han editat 2.000 exemplars que arribaran a centres escolars i infantils, biblioteques i parròquies per a “mostrar la vida del sant i posar en valor la seua humanitat i senzillesa”.

Fa un any celebràvem el centenari del patronatge i enguany recordem la beatificació, que va tenir lloc un 16 d’octubre de 1618”, indica l’edil, qui recorda que la ciutat està realitzant nombroses activitats dins del seu projecte de Turisme Religiós per a donar a conèixer el seu patrimoni relacionat amb el patró.

Benicàssim
Borriana

A més de les visites guiades a la basílica i Real Capella, que s’ofereixen de manera gratuïta el primer dissabte de cada mes, estem treballant en l’elaboració d’un llibre del sant centrat en la devoció per la seua figura al voltant del món o la composició d’una obra musical encarregada al Fill Predilecte Rafael Beltran, que comptarà amb els textos del doctor en Història de l’Art Jacinto Heredia”, explica. A aquestes iniciatives se sumen l’acord amb la Diputació per a crear un centre d’interpretació en la basílica, que “donarà la benvinguda als visitants i on es projectarà el vídeo Passos de sant Pasqual, creat amb motiu del Centenari”. Així mateix, Vila destaca que el projecte de rehabilitació del carrilló i d’algunes campanes, gràcies a l’acord aconseguit amb la Fundació José Gómez Mata, “l’ajuda de la qual agraïm al Fill Predilecte”, permetrà que el pròxim 17 de maig tornen a sonar les campanes de volteig després de nou anys i “podrem gaudir del carrilló també per als actes programats en el mes d’octubre”.

No obstant açò, assegura que “és un orgull poder presentar aquest llibre dirigit al públic infantil, on podran conèixer la trajectòria del sant, des del seu naixement a Torrehermosa fins a la seua arribada a Vila-real, recordant els seus anys de pastor, la seua passió per les lletres i els seus viatges per Espanya i Europa ajudant les persones que ho necessitaven, sense oblidar el valor del tradicional cordonet o el significat del garbonet que es porta a la foguera durant les festes que celebrem en el seu honor”, conclou.

 

Caixabank

 

Més notícies…