Una parcel·la de 400 metres de l’edifici Santa Ana de la Fundació Caixa Rural Vila-real acull un nou projecte de diversitat agrosocial impulsat per la Generalitat Valenciana, juntament amb l’Ajuntament de Vila-real i el Centre d’Educació Especial la Panderola, amb l’objectiu de recuperar les llavors de bajoca tradicional de la ciutat. El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, han visitat avui l’hort, on s’ha procedit a la sembra de llavors, acompanyats per la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC), Maite Chafer, i la subdirectora general de l’àrea, Isabel Gomis.

Aquesta iniciativa forma part del Pla valencià d’agricultura ecològica, entre els objectius del qual destaquen la recuperació i posada en valor de varietats hortícoles locals en risc d’erosió genètic i amb valor agronòmic. Així, els alumnes del CEE la Panderola són els encarregats, no només de la posada a punt de la parcel·la on s’ubiquen, sinó de la multiplicació d’aquestes llavors de bajoca -procedents dels bancs de llavors-, un producte que “en un altre temps van ser un dels motors de l’economia local i que, a través de la revalorització de les produccions que suposa l’agricultura ecològica podría tornar a ser-ho“, indica Sancho.

error: Contingut protegit!