L’Auditori acull aquest divendres 13 els actes de lliurament dels 29 guardons, que tindran lloc en dues gales diferenciades, a causa de l’alta participació per part dels centres educatius de Castelló, amb més de 5.000 alumnes

Els Premis Sambori compleixen 20 edicions i ho fan amb la celebració de la seua tradicional gala de lliurament de guardons, que tindrà lloc aquest divendres, 13 d’abril, a l’Auditori de Vila-real. Un esdeveniment que, igual que fa un any, es realitzarà en dues tandes, a causa de l’alta participació registrada, en augment cada any.

La primera sessió, dedicada a les aules d’infantil, se celebrarà a les 18.30 hores i la segona, centrada en la resta de cicles i etapes educatives, tindrà lloc a les 19.30 hores. En tots dos actes actuaran el Cor del CEIP Botànic Calduch i el pallasso Nandet.

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, recorda que “aquesta Regidoria col·labora des de fa anys amb la Fundació Sambori en l’organització de l’acte de lliurament i en el patrocini dels premis als guanyadors de la zona de Castelló”.

És un orgull veure que un certamen de narrativa en valencià dirigit a alumnes d’infantil, primària, secundària i batxillerat, arriba les 20 edicions i açò no haguera estat possible sense l’esforç que tantes persones, entre ells el meu antecessor, Pasqual Batalla, han realitzat durant anys per a dignificar i fomentar la nostra llengua”, indica.

L’objectiu dels Premis Sambori és promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del valencià en l’àmbit escolar, incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cada centre.

Així mateix, Cortells es mostra satisfet per l’alta participació en cada convocatòria que “ha anat en augment en els últims anys, fins a superar els 5.000 alumnes”. En aquesta ocasió, es repeteix la xifra de participants, procedents de 240 aules i 55 centres educatius dels diferents pobles i ciutats de Castelló, que han comptat amb el suport i implicació de més de 200 professors col·laboradors.

Divendres es lliuraran 29 premis, dels quals 20 són individuals, sis col·lectius i tres seran per a docents i centres educatius. Els reconeixements consisteixen en un diploma, un trofeu, llibres i material escolar. Els treballs premiats en l’àrea de Castelló seran publicats per Edicions 96 en la col·lecció L’Arc de Sant Martí i competiran amb els guanyadors de totes les comarques valencianes pels Premis de País.

 

error: Contingut protegit!