Aquest cicle de pel•lícules relacionades amb els Drets Humans se celebra, cada primavera, des del 2010, organitzat pel Grup Local d’Amnistia Internacional. Les sessions de l’edició d’enguany tindran lloc, cada dijous, a les 19.00 hores, en el Teatre del Raval de Castelló, a partir de demà/avui, dia 12 d’abril, i durant les quatre setmanes següents.

En la primera de les sessions es projectarà la pel•lícula “La plaga”, de 85 minuts de duració, realitzada l’any 2013 i dirigida per Neus Ballús:

Raül, un camperol que intenta fer producció ecològica, contracta a Iurie perquè l’ajude en el camp. Iurie és lluitador de lluita lliure, però per a guanyar-se la vida ha de treballar del que li isca. A poc a poc, les històries d’aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: Maria, una anciana que ha de deixar la seua casa per a anar-se’n a viure a una residència d’avis; Rose, una infermera filipina que acaba d’arribar al país; i Maribel, una prostituta que cada vegada té menys clients. Les destinacions de tots aquests personatges s’entreteixeixen a mesura que l’estiu avança.

La resta de pel•lícules que componen el cicle són:

19 d’abril, “C.R.A.Z.Y.”, de Jean-Marc Vallée
26 d’abril, “PROFESOR LAZHAR”, de Philippe Falardeau
3 de maig, “EN UN MUNDO MEJOR”, de Susanne Bier
10 de maig, “DE DIOSES Y HOMBRES”, de Xavier Beauvois

error: Contingut protegit!