L’alcaldessa destaca l’efecte econòmic i reputacional assolit amb l’esdeveniment, que tindrà continuïtat en 2020

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha qualificat Escala a Castelló com “l’esdeveniment turístic més important de la ciutat de Castelló en els últims anys”. Marco ha realitzat balanç de l’activitat desenvolupada aquest cap de setmana en el port i ha destacat el “èxit rotund” assolit amb aquesta primera edició, tant pel que fa a la dinamització de l’economia local com en el canvi reputacional de la imatge exterior de la ciutat. “Escala a Castelló ha posat a Castelló en el mapa del positiu”, ha afirmat Marco, qui ha agraït l’esforç conjunt entre les institucions perquè l’experiència haja tirat endavant.

Marco ha comparegut davant la premsa, al costat del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta, el president del Club Nàutic, Manuel Vidal, i el gerent de la Fundació Nao Victòria, Fernando Viota, i ha oferit les primeres dades: 75.000 assistents, més de 30.000 visites als vaixells, ocupació hotelera del 70% (enfront d’un 40% de l’any passat) i “ple total” en restaurants, bars i pàrquings. El Patronat Municipal de Turisme ha atès a més de 6.000 sol•licitants d’informació i el Club Nàutic ha oferit activitats esportives a 1.008 xiquetes i xiquets. També ha ressaltat l’impacte mediàtic, amb seguiment en les principals cadenes de televisió espanyoles i en els mitjans locals i autonòmics.

L’alcaldessa ha anunciat que el balanç d’Escala a Castelló dona motiu a una nova edició en 2020. En l’edició actual els protagonistes han sigut quatre embarcacions (Shtandart, Nao Victoria, Galió Andalusia i Santa Eulàlia). La idea és potenciar Castelló com a exponent del turisme nàutic i marítim. “Hem deixat de donar-li l’esquena al mar”, ha declarat. “L’Ajuntament està donant els passos oportuns per a obrir nous nínxols de mercat en l’àmbit turístic. L’organització d’aquest festival marítim és una iniciativa per a desestacionalitzar la temporada turística i captar nous visitants, que tenen l’oportunitat de descobrir el potencial de Castelló”.

Francesc Colomer ha destacat “el caràcter, el tarannà i l’hospitalitat mediterrània de Castelló, que és un exemple meravellós de la determinació de ser una terra d’acolliment, una terra d’esdeveniments productius que fan que la societat se senta orgullosa”. El responsable de l’AVT ha qualificat Escala a Castelló com un “punt d’inflexió” de cara al futur pel que fa a les polítiques de promoció locals i ha compromès el suport de la Generalitat Valenciana en l’organització de futures edicions de la iniciativa.

El president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha destacat la satisfacció per l’organització d’Escala a Castelló, tant entre la població del Grau com en els milers de visitants que s’han acostat al port aquests dies. Toledo ha ressaltat la col•laboració institucional i el treball de les associacions culturals en les desfilades i en la mostra d’artesania i modelisme naval. “Escala a Castelló és un abans i un després en la relació port-ciutat. El port està en la idiosincràsia del Grau, però no tant de Castelló. Ara, la gent sentirà que aquest és el seu port, més enllà que siga un port per al comerç i per a l’economia. El port és un pol de desenvolupament turístic, cultural i d’oci”, ha recalcat.

El president del Club Nàutic, Manuel Vidal, ha agraït a l’Ajuntament i al port l’engegada del projecte. “El Club Nàutic ha obert a la societat les activitats marítimes que realitzem habitualment, sobretot entre els xiquets i les xiquetes, perquè vegen que el mar no està tan lluny i que és fàcil realitzar una activitat esportiva. Ha sigut un plaure col•laborar a posar a Castelló en el mapa del mar”, ha dit. El gerent de la Fundació Nao Victoria, Fernando Viota, també present, ha agraït la invitació a participar en l’Escala i ha ressaltat la “atenció magnífica” de les institucions i la resposta dels milers d’assistents.

error: Contingut protegit!