El curs de citricultura ecològica coordinat per la regidoria d’Agricultura de les Alqueries, compta amb 30 places que s’assignaran per ordre d’inscripció.

La regidoria d’Agricultura, al costat de Conselleria d’Agricultura, ha coordinat el nou curs de citricultura ecològica ‘La producció ecològica dels cítrics’ que tindrà lloc del 26 fins al 27 abril en la ciutat de Borriana. El curs compta amb ponències, taules redones i visites a parcel•les ecològiques de la zona. Disposa de 30 places, per la qual cosa s’assignaran en estricte ordre de registre o sol•licitud, en el cas que hagen moltes més sol•licituds, es repetiria el curs en el segon semestre a les Alqueries. Florentino Bravo, regidor d’Agricultura, explica que “oferim aquest curs totalment gratuït perquè tothom puga adquirir nous coneixements d’aquesta matèria i aplicar-ho en el seu treball, ja que, la citricultura és la principal activitat econòmica de la localitat”.

Totes les persones interessades hauran d’inscriure’s dirigint-se a Florentino Bravo al correu floren.bravo@lesalqueries.es o al número de telèfon 616026273. També es poden inscriure o sol•licitar més informació a l’Estació Experimental Agrària de Vila-real, esexag_vilareal@gva.es o als seus números de telèfon 964336620 o 646709990 i a la Cooperativa de Borriana al 661323330 a nom d’Armando Albert.

El regidor d’Agricultura, afirma que “el nostre objectiu és que el curs siga el més útil possible per a tots, a més d’una forma d’incentivar al fet que s’apliquen noves tècniques ecològiques en el principal cultiu de la zona, igual que s’està fent en altres zones d’Europa. Aquest programa compta amb especialistes en el tema als quals els assistents podran preguntar i debatre tots els seus dubtes. Per tot açò, anime a tothom que s’inscriguen, ja que aprendran moltíssim sobre el tema”.

El curs tindrà lloc en la Coop. Agrícola Sant Josep de Borriana, amb un horari de 17:30 a 20:30 hores. En ell s’explicaran les experiències locals de comercialització de cítrics ecològics, es tractarà la normativa per a la reconversió a la producció ecològica, les bases per a la nutrició dels cítrics en agricultura ecològica, la biodiversitat i el control ecològic de plagues en cítrics. A més, comptarà amb la visita a parcel•les ecològiques de la zona el 27 d’abril, de 16:00 a 19:00 hores, amb Constantí Ortells, Ing. Tec. Agrícola i agricultor. “D’aquesta forma, els participants podran veure l’aplicació a la realitat de tot el tractat durant el curs, en primera mà. Es mostrarà com tot açò es pot aplicar també en les seues parcel•les” conclou, Florentino Bravo.

Programa complet: Programa ECO CITRI BORRINA

 

error: Contingut protegit!