El IV Concurs de Grups Musicals de Vila-real fomenta la participació amb la incorporació d’un tercer premi

Feb 12, 2018 | VILA-REAL

El certamen, organitzat entre la Regidoria de Joventut, Freaks in Black i l’Associació de Grups Musicals, ofereix més temps per a presentar propostes i converteix als seguidors de les xarxes socials en protagonistes

El Concurs de Grups Locals de Vila-real arriba a la quarta edició i ho fa amb diverses novetats per a seguir millorant en la seua tasca de valorar, dignificar i donar a conéixer el treball dels artistes de la ciutat.

Caixabank

L’esdeveniment, organitzat entre la Regidoria de Joventut, Freaks in Black i l’Associació de Grups Musicals de Vila-real, lliurarà per segon any consecutiu el trofeu Eduard Sanz al grup guanyador, que rebrà, a més, un premi en metàl·lic de 1.000 euros i l’enregistrament del treball. “Hi haurà un segon premi de 500 euros i, per primera vegada, un tercer reconeixement, dotat amb 200 euros per al tercer finalista”, explica la regidora de Joventut, Gemma Gil, que ha presentat una nova edició del certamen juntament amb els organitzadors Jordi Moliner i David Simó.

Lleida
Benicàssim

Com cada any, introduïm alguns canvis per a seguir millorant respecte a edicions anteriors”, assegura Jordi Moliner, qui destaca que “a més de la incorporació del tercer finalista, hem ampliat el termini de presentació de candidatures, que enguany serà del 19 de febrer al 25 de març”. Les bases i instruccions es trobaran al web www.vila-real.es/concurs i a www.facebook.com/concurslocals.

Els grups que es presenten al concurs exposaran una part del seu treball en vídeos al perfil de Facebook del Concurs de Grups Musicals de Vila-real, de manera que els seguidors virtuals podran conèixer millor als participants i seran partícips del procés de selecció, que es realitzarà fins el pròxim 12 d’abril.

Per la seua banda, David Simó apunta que, una vegada feta la selecció, eixiran sis grups, que actuaran repartits en dos semifinals amb tres grups en cada esdeveniment. Els concerts s’oferiran els dies 21 i 28 d’abril en locals de la ciutat i en cadascun el jurat i el públic votaran per un finalista. “Durant el mes de maig se celebrarà la final, en la qual es farà el lliurament de premis”, explica Simó, qui assenyala que el jurat estarà format per un membre del grup guanyador del 2017 i per un altre de la Regidoria de Joventut, “sense oblidar el públic”. A més, cal destacar que, un any més, tots els grups seleccionats cobraran 200 euros per cada actuació.

És una forma de reivindicar el treball que fan els artistes de la nostra ciutat, ja que, tot i que ens agradaria que fóra una remuneració més alta, serveix per a demostrar que valorem l’esforç que fan aquells que es dediquen al sector artístic i cultural, perquè són professionals que mereixen un reconeixement a la seua creativitat”, explica l’edila de l’àrea, que a més ha mostrat la imatge identificativa del concurs, amb les sigles V-MOL, que responen a Vila-real, Música, Oportunitat i Llançament.

UAB

Volem que els grups de la nostra ciutat, sense diferenciació d’estils o tendències musicals, tinguen una oportunitat de donar-se a conèixer i fer carrera en el sector de la manera més professional possible”, conclou Gil.

Més notícies…