El IES Francesc Tàrrega, Andrés Santos i Guillermo Rodríguez, Premis POBLE 2018

Feb 9, 2018 | POBLE, VILA-REAL

La gala va comptar amb una impactant acció inaugural a càrrec de La Fam, així com també un repertori de peces tradicionals interpretades per la veu d’Álex Torres i la música de Natàlia Lapuerta, Elena Lapuerta i Vicent Carrasco

L’esdeveniment va enaltir costums amb els Dolçainers i Tabaleters El Trull, el Grup de Danses El Roser i la Coral Sant Jaume

Borriana
Caixabank

El Conseller d’Educació, el vicepresident 2n i el secretari de Les Corts, el secretari autonòmic d’Inclusió, la directora general d’Internacionalització, diputats provincials, diputades autonòmiques, alcaldes de diversos municipis i l’alcalde de Vila-real, junt amb la corporació local, van assistir a l’esdeveniment que va congregar a representants de tota la societat local

Benicàssim

Com ve sent habitual des de fa díhuit anys, la gala dels Premis Poble va reunir tots els ingredients per gaudir d’una vetllada d’espectacle i homenatges pròpia de les festes fundacionals, recordant arrels, emfatitzant tradicions i distingint trajectòries amb passat, present i futur. D’aquesta manera l’esdeveniment cultural va aconseguir penjar el cartell de complet i sorprendre a tots els assistents.

L’Auditori Municipal Rafael Beltrán Moner es va posar de gala per a rebre una de les més importants celebracions del 744 é aniversari de la Carta Pobla. La il·luminació sobre la façana del mateix auditori i la música del grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull a les seues portes, mentre els integrants del Grup de Danses El Roser entregaven roure i llorer als assistents, vestits amb la indumentària típica, feia presagiar que els Premis POBLE 2018 estaven a punt de començar.

L’acte va arrancar amb dolçainers i grup de danses oferint l’escut de la ciutat confeccionat amb flors. Un primer gest al qual el públic va respondre amb aplaudiments, que també van servir per donar pas a la posada en escena de La Fam. Per uns moments, la companyia teatral local va permetre al públic endinsar-se en una nit màgica pel museu de la ciutat, en la qual les escultures es despertaven i començaven a moure’s de forma poètica i acrobàtica. Després de la magnífica posada en escena dirigida per Sergi Heredia, va arribar la màgia de Yunke com a antesala a l’acte d’entrega dels XVIII Premis POBLE. El Vicepresident Segon de les Corts Valencianes, Alejandro Font de Mora, va entregar el Premi POBLE al primer paleontòleg vila-realenc, Andrés Santos Cubedo, mentre que la directora de l’IES Francesc Tàrrega Ariadna Portalés Reboll rebia el reconeixement pels més de 50 anys de l’IES Francesc Tàrrega de mans del Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzá.

L’últim guardonat que va pujar a l’escenari va ser l’investigador i descobridor del mètode ràpid de detecció de Legionel·la, Guillermo Rodríguez Albalat per rebre la distinció que li va entregar l’alcalde de Vila-real, José Benlloch.

Després de la fotografia amb els tres guardonats dalt de l’escenari, la gala va tornar a girar la seva mirada cap a la tradició vila-realenca més entranyable en la seva recta final. El director de l’esdeveniment, Juanjo Clemente, que des d’un principi va donar a conèixer la trajectòria dels guanyadors, va presentar la posterior part de l’espectacle. Cançons d’abans sobre diversos temes tradicionals va ser interpretades per la veu d’Álex Torres, qui va estar acompanya pels músics Elena Lapuerta, Natàlia Lapuerta i Vicent Carrasco. El fandango del sinyo Manuel, bolero d’Isaco, jota del poble y cançons de magatzem dedicades a les dones tarongeres van ser les peces musicals que Premis POBLE va presentar en aquesta ocasió.

UAB

Amb els tradicionals acords de l’himne de Vila-real, a càrrec dels membres de la Coral Sant Jaume, es va tancar una emotiva gala que va tornar a situar a flor de pell el vila-realerisme d’una ciutat fidel a la seva obligada cita anual amb els Premis POBLE.

Més notícies…