Vila-real impulsa la creació d’un moviment de joves que promoguen hàbits de vida saludables entre els seus congèneres

Feb 8, 2018 | VILA-REAL

La proposta, que naix de la Unitat de Prevenció Comunitària sota el nom Vila-joves en acció, donarà autonomia al grup perquè propose campanyes puntuals i periòdiques per a conscienciar sobre el consumo d’alcohol i altres substàncies

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), dependent de la Regidoria de Sanitat, treballa en l’impuls d’un moviment juvenil centrat en la promoció d’hàbits de vida saludables entre els seus iguals. La regidora de l’àrea, Silvia Gómez, i el responsable de la UPCCA, José Gisbert, han donat a conèixer la iniciativa, que busca que siguen els propis joves els que proposen idees creatives que ajuden altres membres del col·lectiu juvenil de la ciutat a canviar els seus hàbits de consum i a traslladar, d’igual a igual, el missatge que per a passar-ho bé no cal beure.

UAB

En 2009 va començar la campanya Coneixement! durant els festejos, però volem donar-li un gir perquè siguen els propis joves els qui s’impliquen i marquen les seues pautes i idees per a mantenir aquesta iniciativa tot l’any”, explica Silvia Gómez. Per aquest motiu, es proposa un nou programa de promoció de la salut i prevenció del consum de drogues des de per a joves d’entre 19 i 25 anys, sota el títol Vila-joves en acció.

El passat 19 de gener, l’UPCCA va reunir a la Biblioteca Universitària del Coneixement diversos joves d’aquest rang d’edat i els va proposar participar en un moviment juvenil que perseguira crear una joventut més saludable”, explica Gisbert. El tècnic indica que “per a açò, van començar per debatre sobre tots els aspectes que caracteritzen als joves actuals que viuen en la nostra ciutat: què fan, per on es mouen, en què empren el seu temps lliure, què els apassiona i què no els agrada del que viuen, quins són les seues expectatives, com es relacionen i amb qui i quins hàbits no saludables posseeixen”. A continuació, “i amb l’ajuda dels professionals de l’empresa E-value, van unificar conclusions i van començar a crear idees que procuraren als adolescents i joves estils de vida més saludables, entenent la salut en el sentit ampli de benestar físic, psicològic i social”, manifesta Gisbert.

PlatgesBurriana

Vila-joves en acció “és un programa dirigit a joves que sorgeix des dels joves, en el qual l’UPCCA es limitarà a intervenir i supervisar”. “Pensem que fent campanyes amb la nostra mirada d’adults perdíem una part del col·lectiu juvenil”, indica el tècnic, que destaca que “no cal oblidar que, en uns anys, aquesta generació serà la que moga els fils de la vida a Vila-real i, si des d’ara comencen a transformar els seus hàbits de vida i d’oci, podrem tenir una generació més sana i afí als costums que ja s’estan implantant en altres països europeus i en altres zones d’Espanya”.

Volem que els joves interioritzen la idea que no és d’estranys o pringats no beure alcohol, de fet ja hi ha una tendència a Europa de locals de nova creació que no serveixen alcohol i que es podria estendre, fins i tot, a les penyes”, apunta.

Caixabank

Per la seua banda, Gómez assenyala que “esperem que la pròxima campanya de Coneixement! dels festes la puguen realitzar des d’aquest moviment, que també podrà donar-li el seu toc personal, canviar-li el títol o eslògan i, fins i tot, canviar el nom amb el qual ha nascut inicialment el moviment”. A més, recorda que “demà hi ha una nova reunió a la BUC, oberta a qualsevol persona que vulga participar”. “El germen ja està creat i la proposta està en marxa, esperem que amb la seua ajuda prompte puguen veure’s resultats i que hi haja més joves conscienciats”, assegura. “De moment, hem començat a escoltar-los, estem segurs que ens sorprendran”, conclou Gisbert.

Més notícies…