Borriana ja disposa dels últims mitjans tècnics per a la vigilància del tràfic

Feb 6, 2018 | BORRIANA

L’adquisició d’un Etilòmetre Evidencial i d’un Lector Digital de Mostres Salivals permetrà a la Policia Local de Borriana realitzar controls i proves de forma més còmoda i més ràpida 

La Policia Local de Borriana ha incorporat nous mitjans tècnics per a la seua utilització pels policies encarregats de la vigilància del tràfic. Així, ha adquirit un nou etilòmetre evidencial homologat pel Centre Español de Metrologia (CEM) per a la realització de controls i proves d’alcoholèmia. Aquest etilòmetre, de reduïdes dimensions i que pot ser transportat fins i tot en motocicletes policials, compta amb força probatòria tant administrativa com a judicial. A més de la seua fàcil portabilitat a causa de la seua grandària i pes reduïts, compta amb tecnologia d’infrarojos, bateries de llarga durada i un menor temps de resposta a l’hora d’oferir els resultats, donat que la lectura de les mostres resulta immediata, reduint-se el temps de pràctica de la prova.

Caixabank

A la vegada, també s’ha adquirit un nou lector digital de mostres salivals que detecta la presència de drogues en l’organisme de conductors. Aquest dispositiu, d’última tecnologia i de fàcil transport, compta amb una pantalla tàctil de senzill ús per part dels efectius policials i amb una impressora que confirma els resultats de la prova, que posteriorment és remesa a un laboratori oficial per a la seua confirmació. Tal com s’ha explicat des de la mateixa Prefectura de Policia Local, la inversió en aquests nous instruments ha sigut de 12.217,37 euros.

Lleida
Benicàssim

Cal recordar que el codi penal castiga “amb la pena de presó de tres a sis mesos o amb la de multa de sis a dotze mesos o amb la de treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies, i, en qualsevol cas, amb la de privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a quatre anys el que conduís un vehicle de motor o ciclomotor sota la influència de drogues tòxiques, estupefaents, substàncies psicotròpiques o de begudes alcohòliques. En tot cas serà condemnat amb aquestes penes el que conduís amb una taxa d’alcohol en aire espirat superior a 0,60 mil·ligrams per litre o amb una taxa d’alcohol en sang superior a 1,2 grams per litre“.

UAB

La dotació d’aquests instruments amb destinació per a la Policia Local és una mostra més del compromís de la Regidoria de Seguretat en la lluita contra les infraccions i delictes en matèria de tràfic i seguretat vial, dotant a la Policia Local dels més moderns instruments a aquest efecte, amb la finalitat que puguem aconseguir l’objectiu que no circulen per les nostres vies persones amb presència d’alcohol o drogues, aconseguint així una Borriana més segura. Segons ha assenyalat l’edil de l’àrea, Javier Gual, “estem molt contents de veure com cada dia es milloren les dotacions i material que nostra Policia Local ha d’utilitzar en el seu treball diari, per això l’adquisició del etilòmetre i el lector digital de mostres és una gran notícia, tant per la seua facilitat de transport i maneig, com per la reducció de temps que suposarà quan es realitze un control o prova”.

Més notícies…