La Fundació Caixa Rural Vila-real presenta 12 vídeos per a conscienciar sobre la cura del medi ambient

Ene 25, 2018 | VILA-REAL

La Fundació Caixa Rural Vila-real i la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic inicien aquest divendres una sèrie de microdocumentals que pretenen conscienciar la població sobre la importància de tenir cura del medi ambient i destacar les accions que es realitzen a Vila-real per a protegir el planeta. El primer vídeo, que es llançarà el 26 de gener coincidint amb el Dia Nacional de l’Educació Ambiental, mostra el treball que realitza el Centre d’Educació Ambiental El Termet de Vila-real, el qual es va crear el 1986 en aquest paratge tan emblemàtic. Gràcies a aquest centre ambiental, més de 70.000 alumnes i 6.000 docents han conegut espais naturals com la serra d’Espadà o el riu Millars en els últims 33 anys.

 

Borriana
Caixabank

El mes de febrer, la productora Escribo tu vida, encarregada de realitzar els 12 documentals, ha preparat un vídeo sobre el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars per a la commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides. S’hi donarà a conéixer aquest espai natural que compta amb 490 hectàrees on habiten animals com la tortuga de riu o la llúdria. En els mesos següents també es tractaran temes com el bosc del Termet, la contaminació acústica a Vila-real, la importància de reciclar, i es donaran a conéixer els arbres monumentals de la localitat, així com el paper del farmacèutic i botànic investigador Manuel Calduch Almela, entre altres temes. 

Benicàssim

Aquests vídeos estan lligats al calendari solidari de 2018 que va presentar la Fundació Caixa Rural en el mes de desembre dedicat al medi ambient, en el qual es remarquen els dies ambientals que se celebren per tot el món. Així mateix, l’almanac recull tots els problemes de caràcter mediambiental relacionats amb el reciclatge, la recollida selectiva de residus, la contaminació atmosfèrica, la depuració de les aigües residuals o la contaminació acústica, entre d’altres. Cal recordar que enguany la Caixa Rural Vila-real destina els beneficis d’aquest calendari solidari a Enach, l’Associació de Malalties Neurodegeneratives per Acumulació Cerebral de Ferro, la qual pretén continuar amb la investigació d’aquesta malaltia i ajudar molts xiquets que la pateixen.

UAB

Més notícies…