El evento cultural tendrá lugar el viernes 9 de febrero y contará con la actuación del mago Yunke, “El Trull”, “El Roser, “La Fam”, Álex Torres y la Coral Sant Jaume. El concejal de Cultura, Eduardo Pérez, y el director de POBLE, Juanjo Clemente, han presentado en rueda de prensa la 18a edición de los Premis POBLE. En el mismo acto se han dado a conocer también los galardonados, que en esta ocasión son el IES Francesc Tàrrega, Andrés Santos Cubedo y Guillermo Rodríguez Albalat. La gala de los Premis POBLE se celebrará el próximo viernes 9 de febrero en el Auditorio Rafael Beltrán Moner con entrada libre.

Vila-real presentará un magnífico espectáculo el próximo viernes 9 de febrero a las 20 horas en la gala de los XVIII Premis Poble, en el auditorio municipal Músic Rafael Beltrán Moner. Esta edición servirá para recordar antiguas piezas musicales interpretadas por nuestros antepasados en la voz de Álex Torres, acompañado por la música de Elena Lapuerta, Natàlia Lapuerta y Vicent Carrasco. Además, la gala cultural de las fiestas fundacionales contará con la participación del Grup de dolçainers i tabaleters El Trull, el Grup de Danses El Roser, la compañía de teatro La Fam, y como viene siendo habitual, con la actuación estelar del mejor mago del momento, Yunke.

Será una gran cita con la cultura, con la tradición, con la ciudad y un reconocimiento a la gente de Vila-real, a los colectivos, entidades y sociedades que se distinguen por sus triunfos, aportaciones a la vida colectiva del municipio o hayan traspasado las fronteras con su trabajo. El concejal de Cultura, Eduardo Pérez, explica que “con los Premis Poble, hace ahora 18 años empezaba la fiesta, el vila-realerismo, la cultura y la recuperación de nuestras costumbres y la apuesta por las tradiciones”. “Comenzaba la entrega de unos galardones queridos y que se han convertido en una cita obligada en las fiestas fundacionales”, apunta.

Por su parte, el director de la Revista Poble, Juanjo Clemente, ha destacado que un año más “la ciudad vuelve a demostrarle al mundo que cuenta con talento y personas de las que podemos sentirnos muy orgullosos, ya que los tres galardonados son un auténtico referente”. En esta ocasión, los premiados son el IES Francesc Tàrrega, Andrés Santos Cubedo y Guillermo Rodríguez Albalat.

A la cita está prevista la asistencia de alcaldes de varios municipios, autoridades locales, provinciales y autonómicas, así como premiados de anteriores ocasiones. 

IES Francesc Tàrrega
Per ser el primer institut de Vila-real i ser, durant els darrers 50 anys, la principal referència educativa de la ciutat i una oportunitat per a molts vila-realencs. Per ser un focus de cultura, amb iniciatives tan importants com el Concurs de Guitarra per a Joves; un centre impulsor i defensor de la nostra llengua; un espai per a la creació; i, a més a més, per tenir sempre les portes obertes a la societat vila-realenca, a les seues entitats i institucions, per acollir nombroses activitats de tots els àmbits, des de l’esportiu fins a l’oci. L’IES Francesc Tàrrega, que en l’actualitat compta amb 120 professors i 1.200 alumnes, imparteix classes al matí i a la vesprada, amb ESO, Batxiller i Formació Professional, la qual cosa el converteix en un dels centres educatius més grans de tot el territori valencià i un símbol per al món educatiu i cultural.

Andrés Santos Cubedo
Per ser el primer paleontòleg de Vila-real. Per posar al món la nostra província gràcies a la qualitat i quantitat dels seus descobriments i treballs sobre els dinosaures. El llicenciat en Ciències Geològiques i Fill Adoptiu de Cinctorres és considerat un dels millors professionals en el seu àmbit i ha dirigit excavacions a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó. És investigador a l’UJI i director del Museu d’Etnologia i Arqueologia de Bejís, de la col•lecció de Paleontologia de Cinctorres i de “Portell, terra de dinosaures”, a més de president de l´Associació Cultural Grup Guix. Entre altres llocs, ha treballat a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i ha sigut director de l´Escola Taller de Restauració Paleontològica del Govern d’Aragó a Terol-Dinópolis, així com comissari de diferents exposicions. Posseeix diversos postgraus, un màster en Gestió Cultural i un màster en Museografia i entorns de participació.

Guillermo Rodríguez Albalat
Per aconseguir, per inventar, per crear i desenvolupar el primer analitzador automàtic al món capaç de detectar la legionel•la. El biòleg, especialitzat en bioquímica, obri una fita històrica sense precedents i ha revolucionat el mètode de cultiu tradicional de detecció. Un temps clau per a la prevenció i control del focus. Es tracta d’un avanç que dóna pas a una microbiologia moderna, lluny dels mètodes clàssics, lents i amb un fort component instrumental. El Màster en Ciència i Enginyeria d’Aliments s’ha convertit en el bioquímic més destacat en l’àmbit internacional i ha desenvolupat una microbiologia socialment responsable. Actualment, és director tècnic de Biòtica i treballa en el desenvolupament de productes per a una diversificació del mercat amb els quals arriba a països de tot el món.

 

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!