Comença la segona fase del concurs mural Vinaròs Art Urbà

Dic 19, 2017 | VINARÒS

En roda de premsa el regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, Marc Albella, acompanyat per l’artista Francisco López, Chile, qui està a càrrec de la iniciativa Vinaròs Art Urbà, han presentat la segona fase d’aquest concurs d’art mural, que començarà a partir d’aquest 20 de desembre.

A partir de demà i fins l’ 1 de març, els artistes que vulguen participar poden presentar els seus projectes en forma d’esbós o muntatge fotogràfic, a través del correu vinarosarturba@gmail.com. A més, s’ha creat una pàgina de Facebook específica, on es podrà tenir accés a tota la informació necessària i a les bases del concurs, amb el nom de “Vinaròs Art Urbà”.

Lleida

Durant la primera fase, les comunitats de veïns i propietaris interessats en cedir les seues parets per a la realització d’aquesta intervenció artística es van posar en contacte amb nosaltres i després de valorar diverses opcions, ja hem seleccionat la paret en la qual es plasmarà l’obra guanyadora . Aquesta està situada entre la rotonda del carrer Pilar i Avinguda Pablo Ruiz Picasso“, ha indicat Albella.

El regidor ha agraït a tots els veïns que es van prestar a formar part d’aquesta iniciativa i ha animat ara als artistes a plantejar les seues propostes. “Creiem que aquesta paret, en una de les entrades a la població, té moltes possibilitats i des de l’Ajuntament donarem totes les facilitats possibles a l’artista perquè pugue dur a terme la seua obra“, ha agregat.

En aquest sentit, López ha indicat que, a més del premi de 1.500 euros en metàl·lic que rebrà el guanyador, aquest tindrà un val de 500 euros per a materials i també se li facilitarà la grua per realitzar el treball mural. A més, si viu a més de 30 quilòmetres de la població, durant els 5 dies que tindrà per a realitzar el mural se li pagarà l’allotjament i les dietes.

Un cop finalitze el termini d’aquesta segona fase de propostes, el 16 de març es donarà a conèixer el nom del guanyador, que serà escollit per un jurat conformat per experts relacionats amb el món de l’art, per representants de l’Ajuntament i pels propietaris de la façana que s’intervindrà“, ha assenyalat López.

Finalment, com a coordinador del Concurs, ha assenyalat que “aquest només és un punt de partida“, però que es plantegen diverses accions amb la idea de crear un museu a l’aire lliure a Vinaròs amb obres de gran qualitat i que perduren en el temps. “Per això es farà difusió d’aquest concurs a nivell nacional i esperem obtenir el major nombre de candidatures possible“, han conclòs López y Albella. Un cop s’hagi anunciat el nom del guanyador, s’espera que abans de juny de 2018 l’obra estigue finalitzada.

UAB

Bases del concurs en el següent enllaç: Bases

Més notícies…