La plaça Major acull l’activitat per a recordar que no hi ha joguines per a xiquets o per a xiquetes i que l’educació es fonamental per a evitar les desigualtats

La Regidoria d’Igualtat ha organitzat per al pròxim 13 de desembre el taller lúdic Jugant en igualtat, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’ús no sexista de les joguines. L’activitat, que es realitzarà de 10.00 a 13.00 hores a la plaça Major, estarà impartida per Baobab i es dirigeix a adults i xiquets.

La regidora d’Igualtat, Rosario Royo, assegura que “volem que tothom reflexione sobre la importància d’aconseguir una igualtat efectiva, que siga l’eix vertebrador per a corregir el sexisme i es reduïsquen els problemes de desigualtat encara existents entre homes i dones”. Per açò, explica que “el problema d’atribuir gènere a les joguines és que normalment als catalogats com a femenins se’ls vincula un valor inferior”. “El taller servirà per a recordar que no existeixen joguines per a xiquets o per a xiquetes, sinó que tots poden jugar amb tot”, afirma.

Així, qualifica com a “fonamental” educar els ciutadans perquè tinguen consciència que les joguines “ajuden a socialitzar i no a crear estereotips”. “Per açò és important que els pares sàpien detectar quin és el problema d’atribuir-li gènere a les joguines, ja que tradicionalment i per la imposició del masclisme en la societat, els joguets femenins estan associats al rol de dona cuidadora”, indica. “Actualment es lluita per educar les noves generacions perquè construïsquen una societat on les desigualtats siguen problemes del passat i açò és el que volem aconseguir”, conclou.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!