L’Ajuntament col·labora amb l’associació Aludme en l’organització de l’acte, en el qual el cantant i actor madrileny ha interpretat la cançó ‘Se buscan valientes’

 

 

El col·legi públic Escultor Ortells de Vila-real ha acollit la visita del popular cantant i actor madrileny Juan Manuel Montilla, El Langui, en un acte organitzat per l’associació Aludme, amb el suport de l’Ajuntament, per a conscienciar els més menuts sobre la importància de lluitar contra l’assetjament escolar.

  

Uns 1.500 xiquets de diferents centres educatius s’han donat cita al pati d’Escultor Ortells, on s’ha narrat la Historia de Potami en forma de conta-contes amb música i on han pogut escoltar les paraules del raper, que no només s’ha encarregat de transmetre als alumnes la necessitat de conviure en un entorn pacífic, sinó que els ha comminat a no guardar silenci davant qualsevol forma d’assetjament. “Jo tinc paràlisi cerebral perquè em va faltar oxigen en nàixer, però al contrari del que pugueu pensar, jo no vaig patir bullying, perquè tenia amics que m’ajudaven quan algues burlava de mi”, ha explicat. “Els meus companys em defensaven, avisaven als professors i als pares i gràcies a la seua ajuda l’assetjament no va frenar els meus somnis”, afig, “per açò, tots heu de fer el mateix, perquè qui pateix aquest problema ho passa molt malament, està trist i no rendeix en els estudis ni vol eixir de casa, i açò ho hem d’evitar. El bullying necessita que tots donem la cara i ens posicionem per a ajudar al feble”, afirma.

  

Després d’atendre les preguntes dels alumnes, l’actor d’El Chiringuito de Pepe ha interpretat la cançó Se buscan valientes, que va protagonitzar la campanya 12 meses de Mediaset, en la qual ha comptat amb la col·laboració de tots els assistents a la cita, abillats amb gorres i cors, que han repetit la tornada amb el cantant.

L’alcalde, José Benlloch, ha destacat la “lluita” de la família de Jesús Dueñas, alumne d’Escultor Ortells que pateix distonia mioclònica, una malaltia rara per a la qual els seus pares cerquen tractament de la mà de l’associació Aludme. “Estem emocionats amb la resposta que ha tingut aquesta actuació i, sobretot, per la lluita d’aquesta família per la dignitat i per intentar cercar solucions al problema de Jesús, perquè si ja és dur patir una malaltia, més dur és no tenir informació sobre ella i Vila-real, com a ciutat solidària i innovadora bolcada amb les causes socials, no podia quedar-se al marge”. “Només hem fet el que hem de fer quan tenim l’honor de representar a la nostra ciutat i açò són xicotetes grans coses que et fan alçar-te cada matí amb més força”, afirma, “avui ha sigut un dia històric i els xiquets han reflexionat sobre el bullying, cal bandejar-ho de la nostra societat”, manifesta.

 

Per la seua banda, la fundadora d’Aludme i mare de Jesús Dueñas, Marina Martín, ha agraït tot el suport dels voluntaris, el centre educatiu -per cedir les instal·lacions-, de la resta de col·legis que s’han implicat, així com d’El Langui i de l’Ajuntament, “perquè sense ells no haguera sigut possible i gràcies a la seua ajuda, hem recorregut la meitat del camí”. Així mateix, ha explicat que l’associació, que ha crescut molt en molt poc temps, “no ha parat de treballar i tenim l’ajuda de l’Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, que investiga la malaltia”. “Només volem un tractament per al nostre fill, al que acceptem tal com va venir al món, però necessitem solucions perquè tinga una millor qualitat de vida”, destaca i fa una crida perquè “tots siguem capaços d’adonar-nos que tots som diferents, cadascun és d’una manera i cal acceptar la diversitat de les persones”.

 

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!