Borriana duplicarà la inversió en Ocupació com un dels pilars del nou Pressupost Municipal

Nov 30, 2017 | BORRIANA

Amb els Serveis Socials, la reducció de deute municipal o l’increment de les inversions, l’aplicació de Programes en Ocupació destaca en els projectes de la ciutat per a 2018

Dimarts passat, la Regidora d’Hisenda, Cristina Rius, oferia al costat de l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i els Tinents d’Alcalde, Vicent Granel i Cristofer Del Moral, el detall del Pressupost Municipal de cara a l’exercici de 2018, i que s’aprovarà en la sessió plenària que tindrà lloc en el consistori dimarts que ve dia 5 de desembre. I tal com ja va destacar durant aquesta presentació prèvia la màxima responsable de l’àrea econòmica municipal, Cristina Rius, “un dels pilars fonamentals que hem decidit millorar de manera considerable en el Pressupost Municipal del pròxim any és l’Ocupació, ja que creiem que ha de ser una dels vessants socials més importants dins del treball que a nivell municipal realitzem per a incentivar l’ocupació i millorar les condicions tant formatives com laborals dels veïns i veïnes de Borriana”.

Borriana
Caixabank

Així, Rius ha detallat que “després d’estar set anys sense participar pràcticament en cap programa d’ocupació de la Generalitat Valenciana, ja en aquest 2017 hem implementat canvis molt importants en la política ocupacional, la qual cosa ha suposat que més de 170 persones hagen pogut participar i prendre part dels onze programes que s’han desenvolupat, aconseguint que, a més de la inversió municipal, les altres administracions hagen subvencionat amb més d’un milió d’euros aquests programes ocupacionals”.

Benicàssim

En el detall del nou Pressupost Municipal per a l’exercici de 2018 es pot comprovar com s’ha duplicat la inversió municipal en matèria d’Ocupació, la qual cosa ha fet que es passe de poc més de 70.000 euros del Pla d’Ocupació Municipal, als 153.000 euros pel proper, als quals cal sumar els 45.000 euros estipulats per a les despeses de funcionament dels tallers i programes que es desenvoluparan el pròxim any a Borriana. En paraules de la regidora de l’àrea d’Ocupació, Maria Romero, “és la demostració del treball que s’està duent a terme a l’hora de programar formació, coordinar programes d’inserció laboral o dirigir els diferents projectes ocupacionals que en els últims mesos hem tancat amb la Generalitat”.

UAB

Si a la creixent inversió en polítiques ocupacionals, se li suma “que per tercer any consecutiu congelem els impostos municipals i la ciutadania no veurà augmentada la pressió fiscal, el disseny del Pressupost Municipal elaborat de forma consensuada per l’equip de govern respon una vegada més al caràcter social dels dos últims anys i té com a focus d’atenció al conjunt de veïns i veïnes de Borriana i el creixement del seu benestar”. Finalment, l’encarregada del disseny i la coordinació del nou Pressupost Municipal, Cristina Rius, ha volgut assenyalar que “creiem que el disseny del nou Pressupost és més realista que mai, i encara que esperàvem possibles aportacions per part de l’oposició en la Comissió celebrada durant el dia d’avui, no hem rebut ni un sol suggeriment ni idea nova que poder implementar en el nou Pressupost“.

Més notícies…