Els tres instituts i la Comissió de la Dóna participen en els actes del 25 de novembre en record de les 44 dones i 7 xiquets assassinats enguany

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha recordat este matí a les 44 dones i 7 xiquets assassinats enguany per violència masclista, amb un acte d’homenatge en la plaça del Centre i una marxa silenciosa en què han participat els alumnes dels tres instituts, la Comissió de la Dóna i diversos col·lectius i associacions del municipi, dins del programa del 25 novembre, dia internacional contra la violència de gènere.

  

Els representants del Botànic Cavanilles, Honori Garcia i Benigasló han llegit els manifestos que ha preparat l’alumnat, i lla Comissió de la Dóna el de la Fundació Isonomia de la UJI. A més s’ha projectat el vídeo que la Regidoria d’Igualtat ha llançat per a sensibilitzar sobre la violència de gènere i el curt guanyador del concurs organitzat per l’Associació de Dones Clara Campoamor amb este mateix objectiu.

La regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé, ha lamentat que “cada any hem de lamentar més dones assassinades”, en el que és un problema “no sols de les dones, sinó de tota la societat”. “Tots i totes ens hem d’implicar per a eliminar la violència, perquè estem parlant de terrorisme i d’unes xifres escandaloses”, ha assenyalat.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha afegit que “les dades moltes vegades són fredes, però estem parlant de la vida de 44 dones i de 7 xiquets com a conseqüència”. En este sentit, ha afirmat que “diàriament veiem en la televisió casos que pareix que queden lluny, però en la Vall d’Uixó tenim 36 dones a qui es realitza un seguiment per part de l’Ajuntament, Policia Local i Guàrdia Civil perquè són víctimes de violència de gènere”.

No està passant en altres països ni en altres comunitats autònomes, sinó en la nostra ciutat, i pot ser la nostra veïna o la persona amb qui sempre coincidim pel barri”, ha indicat l’alcaldessa. I és que hi ha víctimes de “qualsevol tipus”, perquè la violència masclista “no entén ni depén de classes socials, nacionalitats ni edats”.

Per això, l’Ajuntament ha apostat per sensibilitzar especialment els jóvens, amb tallers en els IES i implicant els alumnes en la programació. A més esta setmana s’han repartit llaços morats en els centres educatius i s’han instal·lat taules informatives sobre nous mètodes de control o abús a través de les xarxes socials.

La programació del 25 de novembre continuarà demà, divendres 24 de novembre, amb les taules informatives en el mercat i enfront de les dependències de Servicis Socials Comunitaris. L’associació cultural Vall i Boixet també vendrà labors junt amb la biblioteca municipal, la recaptació de la qual serà destinada a la Fundació Ana Bella.

error: Contingut protegit!