Sota el títol ‘Recuperem el nostre patrimoni’, recorda que ‘Qui perd els orígens, perd la identitat’ i destaca els trets de l’immoble històric per a sensibilitzar sobre la importància de mantenir-ho per als ciutadans

L’Ajuntament de Vila-real acaba d’engegar la campanya informativa i de sensibilització i valorització del patrimoni enfocada a l’Hostal del Rei. Cartells, flyers i un vídeo són els principals elements a través dels quals es pretén fer difusió de la importància de mantenir aquest important immoble històric, el més antic i representatiu de la fundació de Vila-real, que es troba situat en plena plaça porticada i que és monument nacional i protegit.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, la Regidoria del qual engloba al seu torn l’àrea de Patrimoni, ha presentat oficialment la iniciativa, que sota el títol Recuperem el nostre patrimoni. Salvem l’Hostal del Rei, destaca tres importants conceptes. “En primer lloc, posa de manifest que parlem d’una joia per al patrimoni local, i per tant, cal salvar-ho; en segon lloc, recalca que és cosa de tots, l’Hostal del Rei no pot quedar en mans privades, ja que no és un immoble qualsevol, és com si s’haguera venut la torre Motxa, i finalment, destaca que qui perd els orígens, perd la seua identitat”, explica Obiol. “És una oportunitat històrica que no ens hauríem de perdonar deixar passar cap de les dues parts implicades”, apunta.

En aquest sentit, l’edil ha recordat que “tenim l’obligació de protegir el poc patrimoni que tenim. I qui cuidarà millor el patrimoni públic que l’Ajuntament?”, pregunta. Així mateix, afig que “el que pretenem és que les instàncies oportunes s’adonen que aquest edifici ha de ser del poble i per al poble”.

A més del cartell, que es repartirà als establiments de la ciutat perquè els veïns puguen conèixer de manera gràfica els motius d’aquesta reivindicació, es lliuraran flyers en mà on s’inclou informació sobre les dates històriques més significatives que ha viscut l’edifici. “El fullet arreplega des del 21 de novembre de 1276, quan es va autoritzar la construcció de la plaça, d’acord amb l’ordre del rei Pere El Gran, fins al 28 de desembre de 1406, quan la reina María de Luna –dona del rei Martí l’Humà-, mor a l’històric enclavament”, assegura Obiol. “Una campanya senzilla i directa, com el vídeo que s’ha elaborat i que circularà per les xarxes socials”, afirma.

Estem obligats a iniciar aquesta campanya i ho fem amb molt de gust”, ha destacat l’edil, “volem que siga una campanya cordial i que no s’entenga com cap tipus d’amenaça cap a ningú, però l’Ajuntament no renuncia al seu deure d’aconseguir i gestionar un símbol de la ciutat tan important i així ho farem”.

 

 

 

error: Contingut protegit!