Cineculpable conquista el seu 20 aniversari amb 524 curtmetratges de 30 racons del planeta

Oct 31, 2017 | VILA-REAL

El festival, que se celebrarà a Vila-real del 20 al 24 de novembre, creix un 10% en participació i repartirà 7.800 euros en premis

Lluïsa Ros il·lustra el cinèfil cartell de l’edició 2017 del certamen, inspirat en el film ‘Georgina’ de Michael Winner i que recrea l’emergència de les Súper 8

Lleida

El Festival Internacional de Curtmetratges “Cineculpable‟ de Vila-real conquistarà del 20 al 24 de novembre el podi del seu 20 aniversari, que aterra amb una resposta de rècord en volum de curtmetratges rebuts i amb el seu ja característic aval internacional. 524 obres arribades de 30 països dels cinc continents –un 10% més que en 2016, quan l’increment ja es va disparar fins al 65%- opten a formar part de les files de la Secció Oficial i la Secció Provincial del certamen vila-realenc. L’abast planetari de Cineculpable ho plasmen els curtmetratges remesos a l’organització des d’Austràlia, Corea del Sud, Índia, Estats Units, Brasil, Veneçuela, el Marroc, Iran, Turquia, Xile, Polònia, Cuba o Israel. Per la seua banda, el talent cinematogràfic més proper ho posen els 12 curtmetratges provincials que opten a el “Premi Manuel Villarreal‟.

La regidora de Joventut de Vila-real, Gemma Gil, i la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, han presentat aquest dimarts el XX Cineculpable i el cartell que projectarà el nom de la ciutat i del festival en aquesta edició. La creadora local Lluïsa Ros segella la carta de presentació d’aquest vintè aniversari. Inspirat en la “Georgina‟ del britànic Michael Winner (1967), el cartell rescata “sense retocs” un dels fotogrames de la pel·lícula, que reprodueix el moment de l’aparició de les càmeres de Súper 8, “una revolució per al món del cinema”, i posa l’èmfasi en la figura de les creadores cinematogràfiques, explica Gil.

Set categories i 7.800 euros en premis resumeixen el palmarès de Cineculpable 2017: “Millor Curtmetratge‟ (3.000 euros); “Premi Manuel Villarreal‟ (dotat amb 1.500 euros); “Premi del Públic‟ (900 euros) i 600 euros per a cadascuna de les altres quatre categories: “Millor Direcció‟, “Millor Interpretació Masculina‟, “Millor Interpretació Femenina‟ i “Millor Curt en Valencià‟. Sonia de la Vega ha recordat que el canvi de la plataforma de recepció d’obres a Festhome, implementada ja l’any passat, segueix afavorint l’arribada d’obres via online. De fet, el certamen va ampliar el termini del 20 de setembre al 10 d’octubre davant la “bona resposta” obtinguda. “És una satisfacció veure que hi ha creadors amb bones idees disposats a compartir-les amb nosaltres”, ha agraït.

UAB

Gemma Gil pren el relleu a Xavi Ochando –al capdavant de les últimes edicions del festival- amb l’objectiu de convertir Vila-real durant cinc dies en punt de trobada per a cineastes i públic amant del curtmetratge. El Auditori de Vila-real projectarà els curts seleccionats del 20 al 23 de novembre, l’entrada serà gratuïta. La Secció Provincial obrirà les sessions el dilluns 20, i les tres jornades següents seran per a la Secció Oficial. Nits de cinema en xicotet format que es completaran amb una agenda d’activitats paral·leles entre les quals figura el ja consolidat Cinexpress, amb la participació de l’alumnat de Secundària de diversos instituts de Vila-real. Durant dos dies, idearan el guió dels seus propis curts i crearan històries que rodaran i muntaran per a la seua exhibició el dia de la gala de lliurament de premis, el divendres 24 de novembre en el Auditori.

Més notícies…