Vila-real convocarà al col•legi Pius XII per a tractar la desafecció de sòl per a la seu comarcal de Creu Roja i el CRIS de Manantial

Oct 30, 2017 | VILA-REAL

El Ple deixa sobre la taula la sol·licitud a la Generalitat de canvi d’ús de l’espai de l’Escola Taller i del solar al costat del centre Molí la Vila per a poder consensuar la solució amb la comunitat educativa

L’Ajuntament de Vila-real convocarà en breu a la comunitat educativa del col·legi Pius XII per a tractar la desafecció del solar annex al centre per a possibles ampliacions futures, amb l’objectiu de poder destinar els terrenys per a la construcció del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de la Fundació Manantial i la nova seu comarcal de Creu Roja a Vila-real. Així s’ha acordat aquesta vesprada en el Ple ordinari, que ha decidit deixar sobre la taula el punt que preveia sol·licitar a la Generalitat el canvi d’ús del sòl, amb la finalitat de tractar primer aquesta desafecció amb la direcció i comunitat educativa del col·legi.

El solar correspon a la illa 482 del Pla General Municipal d’Ordenació Urbana (PGMOU), que actualment ocupa l’antiga Escola Taller i la campa adjacent amb el centre de dia per a malalts d’Alzheimer Molí la Vila. “Aquests terrenys estan afectats per a una possible ampliació futura del col·legi Pius XII, per la qual cosa, per a poder situar el CRIS i la nova seu comarcal de Creu Roja és necessari el canvi d’ús de les superfícies en el PGMOU per part de la Conselleria”, explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

Amic Bona Vesparada

La parcel·la prevista per al centre assistencial de Creu Roja, compta amb 1.764,67 metres, mentre que el CRIS ocuparia un espai de 1.193,12 metres. Malgrat que l’informe de la tècnica d’Educació conclou que no hi ha perspectives a mig termini d’ampliació del centre i malgrat la rellevància social dels projectes, amb els quals Vila-real avançarà en la consolidació del barri sociosanitari i la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport, el Ple ha decidit finalment deixar l’assumpte sobre la taula. “Som humans i ens equivoquem, però també rectifiquem, i el que no anem a fer és aprovar una qüestió com aquesta sense haver parlat abans amb el col·legi Pius XII, que és el que es veuria afectat per aquesta desafecció”, ha assenyalat l’alcalde, José Benlloch, en resposta a les crítiques del Partit Popular. Per aquest motiu, el primer edil avança que es contactarà al més prompte possible amb la comunitat educativa del centre per a tractar de cercar solucions consensuades i es convocarà al més prompte possible un Ple extraordinari.

D’altra banda, la sessió de hui també ha donat llum verda als festius locals de 2018, que seran el 17 de maig, amb motiu del dia de sant Pasqual, patró de la ciutat, i el 26 de desembre, festivitat de sant Esteve. A més, la corporació ha aprovat per unanimitat la proposta de concessió de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blau a l’inspector cap de la comissaria de Vila-real del Cos Nacional de Policia, Carlos Manuel García Lanzas; la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blau a la inspectora de la Policia Local Rosana Gallardo Campos; la Creu al Mèrit Policial amb distintiu roig a l’agent David Martínez Pérez, i al ciutadà Ramón GuijosaJusticia; i concedir una felicitació pública a l’oficial de la Policia Local Alfonso Monfort Palacios. Per unanimitat s’ha aprovat també una declaració institucional per a reclamar un Pacte d’Estat contra la violència contra les dones.

Empreses rurals

Més notícies…