L’acte, organitzat per la Comandància Militar de València i Castelló, ha estat presidit pel Tinent General Francisco José Gan Pampols, Cap del Quarter General Terrestre d’Alta Disponibilitat, i ha comptat amb la presència del Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana Juan Carlos Moragues Ferrer i l’Alcalde de Vila-real José Benlloch Fernández. També han estat presents diverses autoritats civils locals, provincials i regionals, com la tinent d’alcalde Silvia Gómez i els regidors de la corporació Héctor Folgado, Alejo Font de Mora, Dora Llop, Carlos Gil, Marisa Mezquita,  Jaume Llorens, el director de la Agencia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències,  José Mª Ángel Batalla, el vicepresident de les Corts, Alejant Font de Mora i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, entre altres autoritats, i 770 veïns i veïnes de diferents punts del territori. 

Després del jurament a la bandera, s’ha realitzat un acte d’homenatge als caiguts en acte de servici, en el que han participat el jurant de major d’edat el senyor Felipe Nàcher Rius (de 88 anys) i la més jove la senyora Elena María Capilla Ferrer (de 18 anys).

L’alcalde ha destacat en la seua intervenció la jornada històrica viscuda a Vila-real, una ocasió única de mostrar a la ciutat “el respecte, estima i reconeixement a dos emblemes que representen bona part del que hui és Espanya: la bandera, símbol constitucional del país, i l’Exèrcit, unes forces armades modernes i formades en les quals els dipositem tota la confiança sobre la nostra seguretat, el manteniment de l’ordre necessari per a garantir la convivència, i la pau“. “Vila-real és un poble obert i integrador, que defensa amb l’exemple la diversitat, la pluralitat i l’Estat de Dret com l’únic marc possible per a garantir una convivència justa i entre iguals“, ha afegit. 

 

Galeria resum de l’acte:

Galeria completa de l’acte: