La Regidoria d’Economia implica a venedors, associacions gastronòmiques, els participants en el taller de cuina de T’Avalem i la nutricionista Sheila Llop per a oferir tallers, degustacions i ‘showcookings’ amb productes al mercat

L’Ajuntament de Vila-real segueix apostant per un dels seus elements més representatius del comerç local. El Mercat Central, situat en el cor de la ciutat, explicarà des de demà amb una programació gastronòmica estable i gratuïta oberta al públic per a promocionar i dinamitzar aquest recinte i donar a conèixer les bondats del producte fresc i de proximitat que els seus venedors ofereixen.

D’aquesta manera, s’ha elaborat un calendari en el qual diversos ens seran els encarregats de mostrar al públic assistent tot el que es pot fer amb l’àmplia varietat de productes que es troba en cadascuna de les parades del mercat.

Per a açò, s’oferiran tot tipus d’esdeveniments com a tallers de cuina, showcookings i degustacions amb productes adquirits en el recinte, “amb l’objectiu que els assistents aprenguen nous trucs i receptes saludables i que després s’animen a passar per les parades, conèixer el servei que els nostres comerciants ofereixen i compren els ingredients per a elaborar suculents plats a casa”, explica el regidor d’Economia, Xavier Ochando. Així mateix, recorda que l’estratègia de modernització i actualització del Mercat Central per a atraure nous clients també passa per comptar amb noves eines adaptades als nous temps, amb una pàgina web que començarà a funcionar en breus i que enviarà els productes a domicili amb la màxima brevetat.

Ochando ha agraït el patrocini de Porcelanosa, que “s’ha implicat donant una cuina mòbil que permetrà realitzar tot tipus d’exhibicions culinàries tant dins del mercat, envoltats de les parades, com a l’exterior”. Un element que aprofitaran els 10 alumnes que es formen en l’especialitat d’hostaleria, cuina i restauració en el taller d’ocupació de T’Avalem. La directora del projecte, Inma Enguidanos, destaca que “els participants -que una vegada finalitzen el curs es podran inserir en el mercat laboral- mostraran al públic el seu excel·lent treball amb aliments del mercat en tres sessions diferents: el 9 i 30 de novembre i el 20 de desembre”. En elles elaboraran plats amb arròs, rebosteria salada i a l’última, dolços nadalencs. “Esperem que la gent s’anime a venir, a comprar en el mercat i a veure com treballen aquests joves, que a més els donaran la recepta impresa perquè l’aprofiten amb tranquil·litat a casa”, indica.

Per la seua banda, els representants de l’Associació Gastronòmica Cultural de Vila-real i de l’Associació Cultural Gastronòmica i Ramadera de Vila-real, Ximo Abril i Francisco Navarro, asseguren que “és un orgull col·laborar en la promoció del nostre mercat” i anuncien que cada associació oferirà showcookings de cuina de mercat a càrrec d’especialistes que “treballaran amb productes ja no de quilòmetre, sinó de metre 0”.

La dietista i nutricionista Sheila Llop, explica que “el projecte pretén recuperar un grup de la població que acudeix als supermercats, als qui mostrarem que hi ha plataformes noves a través de les quals adquirir productes locals i de temporada, perquè la salut comença i la cuina” i afig que “a més del taller d’aperitius saludables de demà, pròximament elaborarem Olla de la Plana, però adaptada als estàndards nutricionals i també crearem un menú de Nadal saborós i equilibrat”.

El representant de l’Associació de Comerciants del Mercat Central, Toni Cuartero, convida a tots els interessats a “visitar el mercat i conèixer tot el que oferim, producte de primera qualitat, proximitat i bon servei als clients”. En aquest sentit, Ochando anima a tots els veïns a “recuperar aquest espai tan nostre, al voltant del qual s’ha desenvolupat la vida en el nostre poble durant molts anys i a fer del Mercat Central un referent cultural i del comerç local”.