Vila-real reforça la seguretat per a la celebració de la primera jura de bandera civil a la qual acudiran 2.500 persones

Oct 26, 2017 | VILA-REAL

L’alcalde, José Benlloch, es reuneix amb el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, i comandaments policials per a tancar els preparatius de l’acte, que se celebrarà aquest dissabte 28 a la plaça al costat de l’Estadi de la Ceràmica

Ja està tot preparat per a la celebració del primer acte de jura de bandera civil que se celebrarà a Vila-real aquest dissabte 28, al qual assistiran 2.500 persones i per al qual s’han previst importants mesures de seguretat.

L’alcalde, José Benlloch, i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, han participat a una Junta de Seguretat especial, en la qual també han estat presents comandaments policials i personal encarregat de l’organització de l’esdeveniment per a tancar els últims detalls i coordinar les diferents accions conjuntes de seguretat.

Serà un moment històric per a la ciutat i portem molt temps treballant perquè siga tot un èxit”, ha explicat Benlloch, qui defensa que “és una manera d’homenatjar l’exèrcit espanyol, que ens ha emocionat en cadascuna de les missions que ha emprès per a protegir la llibertat i l’Estat de Dret”. Així mateix, ha assenyalat que “serà un acte de convivència democràtica en un Estat que garanteix els nostres drets i des d’aqueix punt de vista, només podem dir que els assistents poden venir amb absoluta tranquil·litat, ja que un ampli equip humà estarà coordinat davant qualsevol atac, bé siga d’índole terrorista o davant un possible boicot de l’acte, que cal recordar que és un delicte”. Per aquest motiu, ha anunciat la contractació d’un servei privat de seguretat, ja que “amb la marxa d’efectius a Catalunya no hi ha suficient personal”.

Amic Bona Vesparada

I és que, tal com ha afirmat el subdelegat del Govern, que ha destacat el “magnífic esforç realitzat per totes les institucions que col·laboren amb l’esdeveniment”, s’han desbordat totes les previsions. “Fa dies teníem poc més de 400 jurands i hem arribat a les 760 persones inscrites, a les quals se sumen els acompanyants, que sumen un total de 2.200 persones en total”, explica. “A més, vindran uns 300 militars, la qual cosa ens situa en els 2.500 assistents i tres banderes habilitades per a la jura”, assegura.

La Guàrdia Civil s’encarregarà de guiar els combois que arribaran fins a la zona i el recinte estarà custodiat per mitjans tant de la Policia Nacional com de la Policia Local i d’altres cossos tant de Vila-real, Castelló, com València i Madrid.

Tindrem agents a cavall, a peu distribuïts en diferents punts de l’entorn, també un helicòpter i tot tipus de mesures de seguretat, com el tall de carrers per a evitar l’accés en vehicle a la zona amb l’objectiu que la gent visca el seu dia de festa sense preocupacions i es puga prestar un merescut homenatge al nostre exèrcit i a la nostra bandera”, assenyala Barelles, qui recorda que “encara que no tinguem cap amenaça directa, estem en el nivell 4 d’alerta antiterrorista i també prevenim qualsevol altercat a l’ordre públic que es puga produir a l’exterior de l’acte”.

 

Empreses rurals

Més notícies…