Vila-real reforça la xarxa de cooperació del Fons Valencià per la Solidaritat a la província amb una exposició conjunta

Oct 24, 2017 | VILA-REAL

La Fundació Caixa Rural Vila-real acull des d’avui la mostra ‘Municipis valencians compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible’, impulsada pel propi Fons Valencià, la Diputació i l’Ajuntament

Vila-real segueix treballant en el reforç de la xarxa de cooperació del Fons Valencià per la Solidaritat a la província i ho fa amb la mostra Municipis valencians compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que obre les portes avui a les 17.30 hores a la Fundació Caixa Rural Vila-real.

L’objectiu és incrementar la presència de Castelló a la xarxa, de la junta directiva de la qual forma part Vila-real, i liderar aquest procés”, explica el regidor de Cooperació i Integració i al seu torn vocal de la Junta Executiva del Fons Valencià, Álvaro Escorihuela.

L’exposició, impulsada pel propi Fons Valencià, amb el suport de la Diputació, la Fundació Caixa Rural i l’Ajuntament de Vila-real, té previst recórrer diferents poblacions de la província dins de la campanya de difusió empresa per l’entitat para per augmentar la seua implantació a Castelló.

Així mateix, cal destacar que la mostra serveix per a informar a la ciutadania sobre la importància de la cooperació descentralitzada municipalista i la tasca de Fons Valencià per afavorir-la. A més, sensibilitza la infància i joventut de la necessitat de cooperar per aconseguir un món més just i sostenible i ofereix un espai de coneixement sobre els ODS, a més de motivar a la participació tant des de la pròpia administració com des de la ciutadania. “L’Ajuntament de Vila-real ha apostat sempre per la cooperació, destinant un 0,7% del pressupost a aquest àmbit, que es manté fins i tot en època de crisi, motiu pel qual a dia d’avui som un referent en solidaritat a la província i a la Comunitat Valenciana”, assenyala Escorihuela, qui recorda que un dels objectius a curt termini és “seguir reforçant la xarxa de municipis solidaris, donant a conèixer l’ens perquè s’unisquen i treballen pels ODS, tenint en compte l’escassa presència de municipis castellonencs a la xarxa autonòmica”.

L’exposició, que forma part de la campanya Promovent els ODS a Castelló, es podrà visitar de 17.30 a 20.30 hores, pretén, a més, emfatitzar sobre les accions que desenvolupa el Fons Valencià, que és l’única entitat que treballa la cooperació al desenvolupament en l’àmbit local directament amb els municipis i les poblacions, la qual cosa suposa la implicació directa dels socis en totes les fases del programa.

Amic Bona Vesparada

El Fons Valencià per la Solidaritat associa actualment a un centenar d’ajuntaments i una desena de mancomunitats amb l’objectiu de treure rendiment als esforços de les entitats locals en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, l’educació i la ciutadania global i atenció en emergències i atenció humanitària, en línia amb els principis de la Declaració de París i els plans directors dels principals donants, tant nacionals com a internacionals.

 

(Imatges de la inauguració de la mostra a la qual ha acudit el regidor de Cooperació i Integració, Alvaro Escorihuela, i la diputada provincial de Benestar Social, Elena Vicente, així com Josep Pasqual Sancho, regidor de Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic).  

 

Empreses rurals

Més notícies…