Compromís per Vila-real lamenta la irresponsabilitat i hipocresia del PP per manifestar-se amb el Col•legi José Soriano en les reivindicacions sobre el pla plurilingüe del centre

Oct 24, 2017 | VILA-REAL

El grup municipal denuncia que va ser el PP qui va paralitzar el projecte del centre educatiu i anuncia que presentarà una moció conjunta amb l’equip de govern per defensar el manteniment d’aquest pla

Compromís per Vila-real s’ha lamentat per la irresponsabilitat i hipocresia del Partit Popular a la ciutat, després que els seus representants a les Corts hagen portat als tribunals el Decret de plurilingüisme del Govern del Botànic.

Veritablement vergonyosa. Així qualifica el grup municipal de Compromís l’actitud del PP de Vila-real davant “el lamentable espectacle que els líders populars han donat els últims mesos a València pel que fa al Decret de plurilingüisme impulsat per la Generalitat Valenciana“.

Ara, després de portar als tribunals un pla que buscava millorar l’ensenyament d’idiomes, obliguen a tornar a l’antiquada doble línia d’ensenyament en castellà i valencià del PP, agafen una pancarta i es planten davant el col·legi José Soriano per exigir un pla plurilingüe”, afirma l’edil Santi Cortells, que es pregunta “què opinaran els pares i l’alumnat d’aquesta actitud?“.

Des de Compromís hem estat i som sensibles a les reivindicacions del col·legi José Soriano i per això ens hem reunit amb la Direcció i l’AMPA, als que hem traslladat el nostre suport, ja que el Decret elaborat per la Conselleria que dirigeix ​​el nostre company Vicent Marzà sí que respectava el seu cas“, explica. I és que, tal i com assegura, “és el PP qui, en recórrer, obliga a eliminar del Decret el cas dels centres experimentals, com és el José Soriano“. Per això, recorda que “Compromís sí que creu en aquest projecte i, així, des de la Conselleria es va tenir en compte a l’hora d’elaborar la llei, però el PP, com ja sabem, no respecta res i no s’ha aturat fins paralitzar-ho tot“.

Amic Bona Vesparada

És d’autèntica vergonya i d’una tremenda irresponsabilitat el que han fet, tot i que la hipocresia i la ignorància són així d’atrevides“, lamenta. “La gota que fa vessar el got és que tinguen tanta barra com per presentar una moció al Ple amb la finalitat de demanar un pla plurilingüe per a aquest centre i, a més, que s’amplie a 10 centres més! És clar que sí, amb els prop de 50.000 milions de deute que va deixar el seu partit a la Generalitat durant dues dècades de desgovern“, assegura Cortells, qui titlla de “demagog“, una vegada més, al “partit que més ha fet per retallar i destrossar l’educació i la sanitat i els drets de les persones i que ara, gràcies a Compromís al Govern de la Generalitat, estem començant a recuperar, tot i el forat negre de milions que van deixar i que malauradament encara no sabem en quines butxaques han acabat“.

Compromís per Vila-real està al costat de tots els centres i no està per enfrontar escoles, estem ací per escoltar totes les versions, com sempre hem fet, posant-nos a disposició del veïnat, i així seguirem treballant, encara que a alguns els moleste“, indica.

A més, anuncia que “al costat dels companys de l’equip de Govern presentarem una moció conjunta per defensar el manteniment d’aquest pla“, i al mateix temps recorda que “estarem sempre a disposició de qui ens ho demane per portar la seua veu al Consell, però no consentirem que es faça cap demagògia i s’enganye als pares amb promeses buides i reivindicacions i pancartes per protestar per alguna cosa els responsables de la qual són qui ara es posa a primera fila de la manifestació“.

L’edil nacionalista destaca que “en el Ple els direm totes les veritats a la cara i davant els vila-realencs a aquells que porten més de dos anys posant pals a les rodes i jugant de manera irresponsable a arruïnar la nostra educació“.

Empreses rurals

Més notícies…