Almassora i Borriana acorden sufragar l’autobús de l’UJI en funció del nombre d’usuaris

Oct 23, 2017 | ALMASSORA, BORRIANA

El municipi de la Plana Alta assumirà el 40% dels costos, mentre que el de la Plana Baixa farà front al 60%

L’Ajuntament d’Almassora i el de Borriana han acordat les condicions de pagament del servei d’autobús fins a l’Universitat Jaume I (UJI) a partir del pròxim mes de gener, quan finalitze el període de proves marcat per tots dos consistoris. El primer abonarà el 40% dels costos i el segon complirà amb el 60%, uns percentatges que obeeixen al nombre d’usuaris de cadascun dels municipis, ja que mentre a Almassora 100 estudiants han sol·licitat la targeta de transport, a Borriana han sigut 150 els usuaris que han utilitzat el transport.

Aquest tràmit se suma a la creació d’una nova ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació del servei de transport fins a l’UJI, que l’equip de govern d’Almassora elevarà al ple d’avui dilluns. El text arreplega detalls com els tres tipus de tarifes que aplicarà el consistori a partir de l’1 de gener de 2018, així com l’obligatorietat d’acreditar la condició d’estudiant matriculat en el centre per part dels viatgers.

D’aquesta manera, els usuaris podran obtenir els abonaments mensual (20 euros), trimestral (50 euros) o anual (120 euros) i rebran una targeta de transport personal i intransferible, el color del qual variarà en funció de la tarifa a la qual s’acullen i en la qual figurarà la data de caducitat del títol. Els viatgers hauran de presentar aquest document al responsable del vehicle de transport cada vegada que facen ús del servei.

Amic Bona Vesparada

Atès que l’entrada en vigor d’aquesta normativa municipal es produirà el pròxim mes de gener, l’equip de govern ha decidit que l’abonament anual per a 2018 tinga un cost de 80 euros. Quant a l’abonament mensual, cal destacar que la seua vigència serà d’un mes natural. Pel que fa als abonaments per al primer, segon i tercer trimestre venceran el 31 de desembre, el 31 de març i al final de cada curs acadèmic, respectivament.

Els preus dels abonaments han sigut pensats perquè resulten assequibles per als estudiants”, ha assenyalat el regidor de Joventut, Xavier Trenco, qui ha recordat que “en incrementar la freqüència de pas de l’autobús, hem aconseguit crear una alternativa real a l’ús del vehicle particular que és, no solament més econòmica, sinó també més sostenible”. El servei, que funciona des de l’11 de setembre, es troba en període de proves, per la qual cosa l’edil ha animat als usuaris a que “ens facen arribar els seus suggeriments per a millorar-lo en forma d’horaris o parades alternatius o qualsevol una altra aportació que consideren rellevant”.

Cal recordar que l’autobús mancomunat entre Borriana, Almassora i l’UJI realitza actualment set trajectes diaris, tres dels quals són en horari de matí i quatre en horari de vesprada. El servei operarà fins al pròxim 22 de desembre, quan començaran les vacances nadalenques, i serà reprès de nou el 8 de gener de 2018. L’Ajuntament d’Almassora preveu que els usuaris puguen començar a  sol·licitar els nous abonaments a mitjan desembre d’enguany.

Empreses rurals

Més notícies…