L’Ajuntament de Vila-real recorrerà la sentència sobre el jardí Botànic Calduch

Oct 21, 2017 | VILA-REAL

L’alcalde, José Benlloch, assegura que l’objectiu és discutir l’informe d’un perit que xifra el preu del solar en més de 4,5 milions d’euros i que es farà tot el possible per a ‘salvar’ el recinte i anuncia un reajustament econòmic

L’Ajuntament acaba de rebre la resposta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) al recurs que va interposar fa un any, després de conèixer la resolució del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Castelló, en la qual se li obligava a retornar el solar on se situa el jardí Botànic Calduch, ocupat il·legalment pel govern del Partit Popular en 2010.

El dictamen del TSJCV torna a desestimar l’al·legació presentada per l’actual equip de govern que, tot i que no discuteix la il·legalitat de l’operació urbanística realitzada pels populars, discrepa sobre el valor dels terrenys, realitzada per un perit anys enrere i que xifra en 4,5 milions d’euros –als quals caldria afegir els interessos- el preu del solar. “Un dia més em veig obligat a anunciar un altre colp judicial per a aquest Ajuntament, que no guanya per a disgustos per culpa de la nefasta gestió urbanística realitzada pel PP durant 16 anys i que, a dia d’avui, sis anys després del canvi de govern, seguim pagant dia rere dia”, afirma l’alcalde, José Benlloch.

El primer edil ha recordat que l’anterior equip de govern va ocupar el solar “sense dialogar ni pagar un sol euro al seu propietari a tan sols set mesos de les eleccions del 2015, amb l’única obsessió d’inaugurar, a qualsevol cost, noves infraestructures”.

Com és obvi, el propietari del terreny va anar als jutjats a defensar els seus drets i sis anys després es va dictar la primera sentència en contra de l’Ajuntament”, explica Benlloch. Un acte que “vam recòrrer fa escassament un any, no perquè consideràrem que no té raó -al contrari, se li ha usurpat la seua propietat i mereix una resposta-, però no estem d’acord amb el preu que un perit va estipular en el passat per al solar, taxat en 4,5 milions i que amb els interessos podria rondar els sis milions”.

El que sí està clar és que la sentència diu que l’Ajuntament ha d’inscriure el terreny en el Registre de la Propietat a nom del propietari i tornar a començar fent les coses bé”, apunta. Per açò, lamenta que “ens trobem en un punt mort i l’única cosa que podem fer en aquest moment, en el qual tenim sobre la taula cinc milions d’euros pendents per pagar de diversos empastres del PP, és tornar a recórrer”. L’alcalde indica que “en cap moment ho fem per a guanyar temps -cosa que altres sí que fan a consciència i que implica una falta d’ètica brutal-, nosaltres només volem discutir l’informe de valoració del terreny i fer entendre que aqueix espai a dia d’avui no val aquesta quantitat”. Així mateix, reitera que “el jardí se salva, no ho anem a retornar, anem a lluitar per solucionar aquest empastre que si s’haguera gestionat de manera correcta quan governava el PP, ara no el tindríem”.

En aquest sentit, Benlloch ha anunciat que “a més de recórrer, per responsabilitat i per prudència, aquest equip de govern està treballant en un reajustament econòmic en el pressupost d’enguany per a aconseguir fons, en previsió del que puga passar, ja que estem gastant molta energia a gestionar el passat i volem que tot isca bé. Aquest és un equip transparent que sempre ha informat a la població d’allò que ocorre i volem deixar clar que aquests casos no són culpa nostra”.

Amic Bona Vesparada

L’Ajuntament acaba de rebre la resposta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) al recurs que va interposar fa un any, després de conèixer la resolució del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Castelló, en la qual se li obligava a retornar el solar on se situa el jardí Botànic Calduch, ocupat il·legalment pel govern del Partit Popular en 2010.

El dictamen del TSJCV torna a desestimar l’al·legació presentada per l’actual equip de govern que, tot i que no discuteix la il·legalitat de l’operació urbanística realitzada pels populars, discrepa sobre el valor dels terrenys, realitzada per un perit anys enrere i que xifra en 4,5 milions d’euros –als quals caldria afegir els interessos- el preu del solar. “Un dia més em veig obligat a anunciar un altre colp judicial per a aquest Ajuntament, que no guanya per a disgustos per culpa de la nefasta gestió urbanística realitzada pel PP durant 16 anys i que, a dia d’avui, sis anys després del canvi de govern, seguim pagant dia rere dia”, afirma l’alcalde, José Benlloch.

El primer edil ha recordat que l’anterior equip de govern va ocupar el solar “sense dialogar ni pagar un sol euro al seu propietari a tan sols set mesos de les eleccions del 2015, amb l’única obsessió d’inaugurar, a qualsevol cost, noves infraestructures”.

Com és obvi, el propietari del terreny va anar als jutjats a defensar els seus drets i sis anys després es va dictar la primera sentència en contra de l’Ajuntament”, explica Benlloch. Un acte que “vam recòrrer fa escassament un any, no perquè consideràrem que no té raó -al contrari, se li ha usurpat la seua propietat i mereix una resposta-, però no estem d’acord amb el preu que un perit va estipular en el passat per al solar, taxat en 4,5 milions i que amb els interessos podria rondar els sis milions”.

El que sí està clar és que la sentència diu que l’Ajuntament ha d’inscriure el terreny en el Registre de la Propietat a nom del propietari i tornar a començar fent les coses bé”, apunta. Per açò, lamenta que “ens trobem en un punt mort i l’única cosa que podem fer en aquest moment, en el qual tenim sobre la taula cinc milions d’euros pendents per pagar de diversos empastres del PP, és tornar a recórrer”. L’alcalde indica que “en cap moment ho fem per a guanyar temps -cosa que altres sí que fan a consciència i que implica una falta d’ètica brutal-, nosaltres només volem discutir l’informe de valoració del terreny i fer entendre que aqueix espai a dia d’avui no val aquesta quantitat”. Així mateix, reitera que “el jardí se salva, no ho anem a retornar, anem a lluitar per solucionar aquest empastre que si s’haguera gestionat de manera correcta quan governava el PP, ara no el tindríem”.

En aquest sentit, Benlloch ha anunciat que “a més de recórrer, per responsabilitat i per prudència, aquest equip de govern està treballant en un reajustament econòmic en el pressupost d’enguany per a aconseguir fons, en previsió del que puga passar, ja que estem gastant molta energia a gestionar el passat i volem que tot isca bé. Aquest és un equip transparent que sempre ha informat a la població d’allò que ocorre i volem deixar clar que aquests casos no són culpa nostra”.

Empreses rurals

Més notícies…