EFEVerde visita la desembocadura del Millars

Oct 20, 2017 | ALMASSORA, BORRIANA, PROVÍNCIA, VILA-REAL

L’equip format per una periodista i un fotògraf ha realitzat diversos reportatges sobre el paratge protegit i la migració de les aus

La plataforma global de notícies i periodisme ambiental de l’Agència EFE, EFEverde, referent a Espanya i Llatinoamèrica pel que fa a la informació sobre medi ambient i natura, hi ha recorregut el tram final del Paisatge Protegit de la desembocadura del riu Millars per tal de conéixer en profunditat aquest espai humit castellonenc i realitzar diversos reportatges de vídeo i fotogràfic. Un dels llocs visitats pels professionals d’EFEVerde han sigut les llacunes artificials d’Almassora (Castelló) on en les últimes setmanes s’han vist aus tan rares i amenaçades com el roget (Aythya nyroca), un ànec catalogat en perill crític d’extinció segons el Llibre Roig de les Aus d’Espanya. Les càmeres de l’agència de notícies ambientals també ha pogut gravar i fotografiar altres espècies més comunes com els galls de canyar (Porphyrio porphyrio), les fotges comunes (Fulica atra), els cabussets comuns (Tachybaptus ruficollis) o els arpellots de marjal (Circus aeruginosus).

Amic Bona Vesparada

La major part de les gravacions i les fotografies realitzades de la fauna que descansa i s’alimenta en les diferents llacunes artificials s’han realitzat des de la torre de fusta preparada per a albirar fauna sense que aquesta pateixca molèsties. Des del mirador ubicat a prop de la zona de Carnissers l’equip ha gaudit de la gran quantitat de fauna que durant aquestes setmanes de migració post nupcial utilitza el paratge per a descansar, alimentar-se i seguir camí cap a Àfrica. Finalment la zona triada per a realitzar les entrevistes ha sigut la torre mirador de la Gola Sud des d’on s’aprecia tota la desembocadura sud del riu Millars localitzada entre Almassora i Borriana. L’equip d’EFEVerde pertanyents a l’Agència EFE han entrevistat al regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vila-real i responsable del Consorci riu Millars, Josep Pasqual Sancho, al guarda rural del Consorci riu Millars, Javier Rodríguez i a l’ornitòleg i especialista d’aus del paratge de la desembocadura del riu Millars, Miquel Barberá.

Empreses rurals

Més notícies…