Vila-real dóna suport als escriptors locals amb l’edició d’un catàleg amb Tirant lo Groc per a donar a conèixer les seues obres

Oct 19, 2017 | VILA-REAL

El fullet es repartirà a les llibreries de la ciutat per a facilitar als lectors tota la informació necessària perquè encarreguen o adquirisquen els treballs dels autors

La Regidoria de Cultura i l’associació d’escriptors locals Tirant lo Groc acaben d’editar el primer catàleg d’autors de la ciutat adherits a l’entitat que servirà per a donar a conèixer les seues obres i fomentar la compra dels seus llibres.

L’edil de Cultura, Eduardo Pérez, acompanyat pel president d’EDC Natura-Fundació Omacha, Julio García Robles, i el director de Tirant lo Groc, Jose Sanchis, ha presentat el fullet, que estarà disponible a les llibreries de la ciutat per a facilitar als lectors tota la informació necessària sobre les obres dels autors locals.

La revista ofereix un resum dels treballs publicats pels membres de l’entitat, que està oberta a qualsevol altre autor que desitge associar-se”, explica Pérez, qui reitera el “suport de l’Ajuntament de Vila-real a tots els creatius que contribueixen a l’àmbit de la cultura i en aquest cas no podíem fer una altra cosa que implicar-nos al màxim, ja que és una forma d’acostar-nos al públic i oferir-los tots els títols disponibles perquè consumisquen la literatura de la seua ciutat, ja que el sector editorial no passa pel seu millor moment i necessita de la col·laboració de tots”.

Amic Bona Vesparada

Per la seua banda, Julio García Robles ha explicat que el departament de literatura cerca promoure als escriptors i “agrupar la cultura literària, siga quina siga la seua especialitat: des de natura fins a història, passant per narrativa, relat breu, poesia i conte, en valencià o castellà, perquè tot escrit té el seu espai i els seus lectors”. “Portem més d’un any en marxa i, tot i que semble il·lògic, allò difícil no és escriure, sinó arribar al públic amb les nostres obres, per açò vam decidir engegar la iniciativa”, indica.

El director de Tirant lo Groc, Jose Sanchis, en aquest sentit, ha assegurat que “el catàleg que avui presentem i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real serveix per a pal·liar el poc espai que solen tenir les llibreries i per a arribar més fàcilment a qualsevol vila-realenc que vulga llegir treballs fets per autors de la seua ciutat”. A més, afirma que la intenció és que el document siga anual, ja que “els escriptors segueixen treballant en noves obres i s’anirà actualitzant amb el temps”.

Per a obtenir més informació sobre l’associació existeix un perfil a Facebook, així com el web www.tirantlogroc.es i el correu electrònic és tirantlogroc@gmail.com.

 

Empreses rurals

Més notícies…