Vila-real aconsegueix un nou taller d’ocupació amb formació i remuneració per a 20 persones durant tot un any en l’àmbit de l’agricultura i l’atenció sociosanitària

Oct 19, 2017 | VILA-REAL

El projecte, que tindrà una durada d’un any, compta amb una inversió de 412.000 euros subvencionats en més d’un 90% pel Servef i està obert a majors de 25 anys que es troben inscrits a l’oficina d’ocupació

Vila-real tindrà un nou taller d’ocupació que donarà formació i remuneració a 20 persones durant tot un any en els àmbits de l’agricultura i de l’atenció sociosanitària. Així ho ha anunciat el regidor d’Economia, Xavier Ochando, qui ha indicat que aquesta mateixa setmana s’ha comunicat a l’Ajuntament la resolució favorable per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, per la qual cosa el programa podria començar a funcionar a partir de l’1 de desembre.

Es tracta d’un anunci molt important per a tots els veïns, però especialment per a les persones en situació de desocupació”, ha afirmat Ochando, qui recorda que “a diferència del que feia el PP quan governava en la Generalitat, que deixava fora Vila-real sistemàticament, aquesta Conselleria sí que mira amb lupa cada criteri del procés de selecció i, per tant, aquest programa arriba perquè ens ho hem guanyat a pols”.

En total, el taller compta amb una inversió de 412.635 euros, dels quals el Servef aporta 389.059 i la resta –prop de 24.000- el consistori, quantitat que servirà per a formar i ocupar a 20 alumnes en dues especialitats. “Les modalitats són Activitats auxiliars d’agricultura, que ofereix dos certificats de professionalitat diferents, i Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, que comptarà amb un certificat professional”, indica l’edil, al mateix temps que recalca que “una vegada finalitzat l’any de formació, els participants obtenen títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació, però el més important és que mentre es formen i des del primer dia de programa cobraran el salari mínim interprofessional, 770 euros”.

A tot açò se suma la contractació de cinc persones com a personal docent, de manera que hi haurà un director, un auxiliar administratiu, un docent de suport, un altre especialitzat en agricultura i un altre en la branca sociosanitària. “Són 25 les persones que es beneficiaran finalment d’aquest programa per al qual caldrà complir amb dos requisits bàsics: tenir 25 anys o més i estar inscrit a l’oficina d’ocupació”, apunta Ochando.

Amic Bona Vesparada

Per a participar en el taller d’auxiliar d’agricultura no es necessita tenir estudis previs, mentre que per a accedir a la modalitat d’atenció sociosanitària s’haurà d’estar en possessió del graduat en ESO o equivalent, o bé comptar amb la prova d’accés al cicle formatiu de grau mitjà o el certificat de professionalitat del mateix nivell. També s’acceptaran els certificats de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família professional i la prova d’accés a la universitat (PAU) para majors de 25 anys. Així mateix, cal destacar que tindran especial preferència col·lectius com els majors de 55 anys, els aturats de llarga durada, dones o víctimes de violència de gènere i també les persones amb algun tipus de discapacitat.

Ochando també ha destacat que la modalitat agrícola permetrà recuperar l’ús de la Escola de Capacitació Agrària, mentre que l’especialitat d’atenció sociosanitària s’impartirà a la Biblioteca Universitària del Coneixement.

A partir de la setmana vinent es publicaran les bases per a la selecció de personal i hi haurà un termini de cinc dies per a inscriure’s. “Els interessats hauran de dirigir-se a l’oficina del Servef i sol·licitar el taller d’ocupació que els interesse, amb els codis corresponents: AGAX0208 per al d’agricultura o SSCS0208 per al d’atenció sociosanitària o acudir a la Regidoria d’Economia, on també els podrem informar dels passos a seguir”, afirma. “Vila-real viu un moment històric en la lluita contra la desocupació, gràcies a les múltiples ajudes que estan arribant a la ciutat, que sumen 3,6 milions d’euros enguany i que ajuden a més de 300 famílies”, conclou. Més informació a http://portaltreball.vila-real.es

 

Empreses rurals

Més notícies…