Vila-real inicia a Carinyena un innovador projecte de promoció lectora que arribarà a diferents espais públics de la ciutat

Oct 17, 2017 | VILA-REAL

Els xiquets que acudisquen a l’àrea de Pediatria del centre sanitari compten des d’avui amb dues prestatgeries a la sala d’espera dotades amb llibres, fitxes i colorins per a fer l’espera més agradable i fomentar la lectura en el seu temps lliure

El centre de salut Carinyena ha sigut el primer espai triat per la Regidoria d’Innovació per a impulsar un innovador projecte de promoció lectora que pròximament s’ampliarà a diferents espais públics.

Des d’avui, els xiquets que acudisquen al servei de Pediatria del recinte sanitari comptaran amb dues prestatgeries especialment dissenyades amb motius infantils en les sales d’espera, on trobaran contes, llapis de colors i fitxes per a pintar sobre la història de Vila-real elaborades pel reconegut dibuixant local Quique.

La regidora d’Innovació, Mónica Mañas, ha visitat l’espai, on ha pogut conèixer el funcionament de la iniciativa en el seu primer dia, acompanyada per l’edila de Sanitat, Silvia Gómez; el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i el coordinador del centre de salut Carinyena, Raúl Mollà, entre d’altres.

Mañas explica que “en un món cada vegada més globalitzat, cada vegada que parlem d’innovació tots pensem en pàgines web, aplicacions, ordinadors, tabletes i dispositius mòbils, però innovació és qualsevol cosa que millore la qualitat de vida dels ciutadans i el foment de la lectura ajuda als més menuts”.

Amic Bona Vesparada

L’edila destaca el cost “mínim” que han tingut ambdues prestatgeries, una amb forma de castell i una altra que representa un coet espacial, que “facilitaran l’accés dels xiquets a la lectura, ja que cada vegada es llig menys i, sobretot, en contextos d’espera, sempre acaben fent ús del telèfon mòbil dels adults per a jugar o mirar dibuixos”. Per aquest motiu, assegura que “era important cercar una alternativa per als moments d’espera i les estones lliures i no és qüestió que els pares vagen sempre carregats amb llibres a la bossa, per açò, l’objectiu de la Regidoria és ampliar el projecte a altres centres de salut, però també a altres espais públics com els parcs”.

Per la seua banda, Miquel Rovira destaca que “aquest projecte contribueix a crear una assistència sanitària més humana, ja que els xiquets quan vénen al metge no sempre es troben amb un entorn amigable i, d’aquesta manera, no només miraran amb altres ulls la sala d’espera, sinó que s’acostumaran des de xicotets a adquirir un hàbit que quan siguen adults agrairan, ja que llegir és un dels gestos que ens ajuden a culturitzar-nos”.

L’edila de Sanitat assenyala, en aquesta línia, que aquest programa “ajudarà a crear un ambient més agradable en els espais sanitaris i en altres llocs públics, on els nostres fills podran estar entretinguts i entraran a la consulta amb una altra actitud, tot açò sense necessitat de recórrer al telèfon mòbil i adquirint un hàbit molt saludable”.

En aquest sentit, el coordinador del centre de salut ha agraït a l’Ajuntament l’impuls d’aquesta innovadora iniciativa i ha explicat que “els centres d’atenció primària no només ens dediquem a guarir, hem de promocionar la salut dels més menuts, però no només a nivell físic, sinó també mental i intel·lectual i amb la lectura afavorim la seua creativitat, la imaginació i el desenvolupament cognitiu en una etapa molt important de la seua vida, per açò, en un moment en el qual és més fàcil veure a un xiquet amb un mòbil que amb un llibre a la mà, aplaudim aquesta proposta”.

Empreses rurals

Més notícies…