La plaça Major acull aquest diumenge la setena edició de la Fira de la Solidaritat i el Voluntariat amb més de 40 estands

Oct 16, 2017 | VILA-REAL

L’esdeveniment, que tindrà lloc de 10.00 a 19.00 hores, comptarà amb ONG i entitats socials que han organitzat una vintena d’activitats per a donar a conèixer la seua tasca

La plaça Major de Vila-real acollirà el proper diumenge, 22 d’octubre, la Fira de la Solidaritat i el Voluntariat, que arriba a la seua setena edició amb un total de 41 estands que s’instal·laran al cèntric àgora.

ONG i entitats socials de tot tipus es donaran cita a l’esdeveniment, en el qual oferiran informació sobre l’activitat que desenvolupen i organitzaran una vintena de tallers, actuacions, concursos i jocs per a tots els públics i, especialment, perquè els més menuts participen i prenguen consciència de la importància de ser solidaris.

L’edil responsable de l’àrea, Álvaro Escorihuela, ha destacat que en aquesta edició “sumem dues noves entitats, enfront de les 39 de fa un any i les 33 del 2015, per la qual cosa estem molt satisfets de comptar amb tan alta participació”, assegura. “La Fira de la Solidaritat i el Voluntariat compta cada vegada amb més associacions que mostren al món tot el que fan al llarg de l’any, ajudant a gent de la nostra ciutat i també a persones que ho necessiten en altres llocs del món, demostrant que som una societat solidària que sempre està al costat de qui més ho necessita”, indica.

Entre les activitats programades al llarg de la jornada, destaca l’actuació La luna de África, organitzada per la Regidoria de Cooperació i Integració, que obrirà la programació a les 10.30 hores. Més tard, Alcer Castalia realitzarà els tallers Lo tuyo me vale i Planta vida. A les 12.00 hores tindrà lloc un taller de bombolles de sabó i a les 12.30, Aludme organitza un concurs d’avions de paper. L’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer (AFA) ha preparat els tallers Imant libèl·lula i Segell i marcapàgines amb taps de plàstic, per a les 13.00 i les 16.00 hores.

Amic Bona Vesparada

Per la seua banda, Pankara Ecoglobal ensenyarà a teixir mandales solidaris i EDC Natura oferirà una sessió de tai-txi. Així mateix, la Fundació Caixa Rural s’encarregarà de proveir als assistents amb suc, gràcies a la Taronja solidària, i per a acabar la jornada s’oferirà una sessió de balls de saló, a càrrec de Leo i Ana.

A més, al llarg de tot el dia, els estands de diverses associacions acolliran activitats com a jocs de cartes africanes, la roda africana i la sopa de lletres africanes; un bingo sonor; Marca-li un gol a la desigualtat; Encerta amb la solidaritat i una visita dels escriptors de la Associació Tirant lo groc. També hi haurà un mural de la solidaritat dissenyat pels xiquets de 6é de Primària dels col·legis locals; el concurs La broqueta més saludable; els jocs infantils La piràmide de l’alimentació i Vols ser solidari?, un Joc de llavors i el taller de primers auxilis Com et sentiràs quan sigues gran.

“Esperem que els veïns s’animen a participar en les activitats programades, ja que estan fetes amb molta il·lusió per voluntaris de les associacions que han pensat en tots els públics per a donar a conèixer la tasca de cada entitat”, explica Escorihuela, qui reitera que “açò és una mostra més de la solidaritat de la nostra ciutat, les ONG i associacions de la qual realitzen un gran treball de manera desinteressada en causes molt importants a nivell social, humanitari i també de l’àmbit de la salut per a ajudar als altres”.

 

Empreses rurals

Més notícies…