Homenatge a les dones escriptores en les Corts

Oct 16, 2017 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA

Per primera vegada, les portes del parlament valencià s’han obert de bat a bat per a celebrar el Dia de les Escriptores, una iniciativa que a terres valencianes es realitza des de l’any passat de la mà de l’associació “Clásicas y Modernas”. Enguany, esta efemèride ha servit per retre homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas i l’activista feminista del Cabanyal Maria Cambrils.

Amb una sala de l’Andana plena de gom a gom per escriptores, per activistes socials, per representants d’entitats culturals, de partits polítics i membres dels diferents grups parlamentaris, ha començat l’acte del Dia de les Escriptores amb les paraules del President de les Corts, Enric Morera, qui ha agraït a “Clásicas y Modernas” l’haver triat el parlament valencià com el lloc on fer la celebració d’enguany. Segons el President de les Corts, “hui ha estat un dia important, hem donat visibilitat a dones escriptores de la nostra terra, que no ho tingueren massa fàcil pel fet de ser dones i, en alguns casos, pel fet d’escriure en valencià, per això, des de les Corts ens hem sumat des del primer moment per ser un acte de justícia i un acte de difusió, per donar a conèixer a les nostres escriptores i transmetre eixe important llegat cultural a la nostra societat”.

L’acte d’homenatge fet a l’Andana del Palau dels Borja ha consistit en lectures d’una selecció de textos de Carmelina Sánchez-Cutillas i de Maria Cambrils i el President Morera ha estat el primer en llegir un fragment de la carta apòcrifa de Sor Isabel de Villena, escrita a l’estil medieval per Sánchez-Cutillas.

Amic Bona Vesparada

Després del President de les Corts han desfilat pel faristol polítics i ex polítics, portaveus dels grups parlamentaris, escriptores, catedràtiques, editores, l’ex ministra Carme Alborch o la directora general d’Àpunt, Empar Marco, passant per càrrecs de la Conselleria de Cultura i Educació, fins finalitzar amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha llegit un fragment de Maria Cambrils i també ha recitat uns versos de Sánchez-Cutillas al seu discurs per a defensar la lluita per la igualtat de les dones i els homes.

Després de l’acte, les convidades i els convidats han baixat al vestíbul del Palau dels Borja, on es troba instal·lada l’exposició “Nosaltres les escriptores. Valencianes en el temps”, que s’inaugurà el passat dia 7 d’octubre a les Corts amb motiu de les portes obertes per a celebrar el 9 d’Octubre.

Esta mostra de panells informatius sobre escriptores valencianes és una iniciativa de “Clásicas y Modernas” amb el suport de la Fundació per al Foment de la Lectura i serà visitable fins el dia 20 d’octubre a les Corts.

Empreses rurals

Més notícies…