Vila-real instal•la tres desfibril•ladors externs semiautomàtics a les dependències municipals i forma els funcionaris per al seu ús

Oct 10, 2017 | VILA-REAL

Els aparells han estat cedits per la Diputació de Castelló i s’han distribuït  entre l’ajuntament, la Policia Local i l’Auditori Municipal, els treballadors dels quals han après a utilitzar-los en cas d’emergència

Vila-real compta ja amb tres desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA) que serviran per a atendre a qualsevol ciutadà en cas d’emergència. Per a això, 25 funcionaris municipals han participat en un curs en les dependències de la Policia Local per a formar-se com a operadors no sanitaris, on han après a realitzar maniobres de recuperació cardiopulmonar i a utilitzar l’aparell.

Amic Bona Vesparada

Els tres DESA arriben cedits per la Diputació de Castelló, i s’han distribuït entre l’ajuntament, la seu de la Policia Local i a l’Auditori Municipal.La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, assegura que aquesta mesura és “molt important, ja que pot ajudar a salvar vides”. Per açò, valora de manera molt positiva que la formació haja arribat a 25 treballadors de la casa, ja que “quantes més persones sàpien utilitzar els desfibril·ladors, més efectiu serà el programa”. A més, Gómez destaca la ubicació d’un dels aparells a la planta baixa de l’ajuntament, “un espai on cada dia es congreguen molts veïns per a realitzar gestions i tràmits i on pot ser molt útil”, apunta, “ja que la intervenció d’aquest tipus de dispositius aporta al malalt notables índexs de supervivència en cas de parada cardio-respiratòria, cosa que sense el seu ús s’estima impossible”, conclou.

Empreses rurals

Més notícies…