Benlloch cerca fórmules per a fer front als pagaments “sense posar en risc el projecte de ciutat” i sol·licita informes per a poder utilitzar el superàvit de 2016, renunciant a algunes inversions previstes per a la millora de la ciutat

Les últimes “maçades de l’herència urbanística del PP” estan començant a arribar a l’Ajuntament de Vila-real en forma de reclamacions que es preveu ascendisquen, amb interessos, a uns cinc milions d’euros. L’alcalde, José Benlloch, ha comparegut aquest matí per a donar compte de la situació, que, assenyala, “col·loca a la ciutat de Vila-real en un moment molt complicat”. L’equip de govern està cercant les fórmules per a poder fer front a aquests pagaments, encara que, adverteix Benlloch, “de moment, només podem demanar disculpes als propietaris perquè no podem pagar”.

Una de les possibilitats que barreja l’executiu municipal per a fer front a aquests cinc milions d’euros és poder fer ús dels 789.000 euros de superàvit de 2016 per a començar a arribar a acords amb els propietaris. “Tenim uns estalvis de l’any passat que, segons la legislació, podem utilitzar per a inversions financerament sostenibles, sempre que es complisquen una sèrie de condicionants. Havíem reservat aquests estalvis per a poder escometre qüestions com la tan necessària millora de la neteja urbana, la millora de camins rurals, el sanejament o la reordenació del trànsit amb dues noves rotondes en el camí vell Castelló-Onda i el camí Les Voltes. Ara, gràcies als empastres i la gestió urbanística del PP, ja no serà possible, perquè anem a veure si podem destinar-lo a pagar als propietaris pels seus drets”, argumenta l’alcalde. No obstant açò, el primer edil adverteix que potser ni tan sols puguen usar-se aquests estalvis, si, tal com exigeix la llei del Govern central, el consistori es veu obligat a destinar el superàvit a deute amb els bancs. “Aquesta situació es produeix quan s’incompleix el període mitjà de pagament i l’estabilitat pressupostària, cosa bastant probable tenint en compte que en pocs dies hem de procedir al pagament d’altres 759.000 euros per la sentència pels terrenys de darrere del col·legi José Soriano, que, de nou a conseqüència de la gestió dels anteriors governs del Partit Popular, ens veiem obligats a pagar”, avisa.

Els cinc milions de reclamacions urbanístiques corresponen als expedients resolts ja pel jurat d’expropiació, que ha donat la raó a l’Ajuntament de Vila-real en la seua valoració del preu dels terrenys. “Els propietaris demanaven més i poden fins i tot recórrer a els jutjats aquestes valoracions, però hem aconseguit que s’accepte el nostre criteri per tenir en compte el valor actual dels terrenys i no el del moment de l’expropiació”, detalla. Així i tot, les reclamacions que ja han arribat al consistori ascendeixen a 2,8 milions d’euros i es preveu que en els pròxims dies arriben als cinc milions que representen els expedients ja valorats pel jurat d’expropiació. Al marge d’aquests casos ja resolts, el risc urbanístic per contingències urbanístiques dels governs del Partit Popular suma 51 milions d’euros.

El Partit Popular va fer un ‘simpa’ als vila-realenques i les vila-realenques, deixant darrere d’ell un deute milionari  -18 milions pagats ja en sentències, 9 milions de factures en els calaixos, 16 milions d’euros pagats ja als bancs…-. Si només ens dedicàrem a pagar l’herència del PP, pràcticament hauríem de tancar la persiana de l’Ajuntament. Però no podem permetre que Vila-real paguel’empastre del PP a costa de deixar de ser una ciutat competitiva, amb qualitat de vida, que no abandona les persones i que genera oportunitats”, conclou Benlloch. Per aquest motiu, el primer edil va a sol·licitar informes tècnics sobre la possibilitat d’utilitzar el superàvit de 2016 per a fer front a les reclamacions urbanístiques, amb l’objectiu de cercar fórmules que permeten arribar a acords amb els propietaris per a pagar-los el que és seu “sense posar en risc el futur i el projecte de ciutat de Vila-real”.

error: Contingut protegit!