La plataforma de venda digital ‘Vilatenda’, impulsada per Caixa Rural Vila-real, està ja en marxa amb un total de 50 comerços locals adherits a esta iniciativa. Este ‘marketplace virtual’ s’ha inaugurat de forma oficial en un acte celebrat hui en el Centre Social de l’entitat que ha comptat amb la presència del president de la mateixa, Enric Portalés; de l’alcalde de la ciutat, José Benlloch; i de diversos representants públics, als que ha acompanyat un nombrós grup d’empresaris locals.

‘Vilatenda’ té com a objectiu impulsar el comerç local. Es distingirà de la resta de plataformes de venda online pel seu caràcter pròxim i solidari. Enric Portalés ha manifestat que “amb esta iniciativa tractem d’ajudar als comerços tradicionals, introduint-los en el món de la digitalització. A més, a través del nostre Grup Cooperatiu hem creat recentment la ‘Plataforma Comerç’ que oferix una completa sèrie de servicis d’alt valor afegit, pensats fonamentalment per al sector del comerç tradicional”.

Per la seua banda l’alcalde, José Benlloch, ha destacat el paper de Vila-real, com a Ciutat de la Ciència i la Innovació i ha assegurat que “en un món cada vegada més globalitzat i competitiu, necessitem, més que mai, noves ferramentes innovadores que ens ajuden a eixir a l’exterior, a portar els nostres negocis i productes més lluny, a créixer, modernitzar-nos i reforçar la nostra economia i per a això hem de seguir reinventant-nos”. Benlloch ha afirmat que “tenim un punt estratègic al nostre favor: la qualitat i proximitat del comerç local i hem d’aprofitar-ho per a donar resposta a un client cada vegada més exigent que sense eixir de casa compta amb moltes possibilitats”. A això suma dos grans valors que promou Vilatenda, “com són la integració de persones amb capacitats diferents i la solidaritat, que fan d’esta plataforma una ferramenta única i exclusiva”.

Dels 75 comerços que s’han interessat a integrar-se en ‘Vilatenda’, un total de 50 s’han incorporat en esta primera fase a l’haver completat la formació obligatòria per a pertànyer al projecte. Els empresàris han rebut classes de màrqueting digital, xarxes socials orientades a la venda, fotografia de producte i retoc, llei de protecció de dades o gestió de vendes, entre altres matèries.

La plataforma està oberta a noves incorporacions, de manera agrupada i escalonada. Junt amb la ferramenta digital s’ha posat en marxa un punt logístic, en la planta baixa d’Efecte Vila-real, en el que s’ha situat la base d’operacions del projecte i un punt de gestió i arreplega de paqueteria.

A l’acte inaugural també han assistit el director general de Comerç i Pyme de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa; el regidor d’Economia de Vila-real, Xavier Ochando; i la directora general d’Internacionalització de la Generalitat, Mari Parra.

Durant la presentació de la plataforma s’ha realitzat la primera compra en ‘Vilatenda’. També s’ha llançat el calendari de ‘Campanyes Vilatenda 2018’, amb codis promocionals perquè els usuaris els inserisquen en cada període i puguen obtindre descomptes i regals personalitzats.

Un percentatge de les compres que es realitzen en ‘Vilatenda’ es destinarà a diferents causes socials, que se n’aniran alternant en el temps. A més, està previst crear ocupació per a persones amb capacitats diverses en els enviaments de les compres a Vila-real.

error: Contingut protegit!