Ivace Internacional acosta les oportunitats comercials del mercat iranià a les empreses valencianes

Oct 3, 2017 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA

Ivace Internacional ha organitzat una missió comercial a Iran, que es desenvoluparà fins a dijous que ve, 4 d’octubre

En aquesta acció participen sis empreses de la Comunitat Valenciana dels sectors químic, joguet, tèxtil, materials de construcció i tèxtil llar, interessades a contrastar les possibilitats dels seus productes i les oportunitats comercials d’aquest mercat a través d’una agenda de contactes elaborada per Ivace Internacional. 

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que l’any passat, quan es va alçar l’embargament al comprat iranià, “organitzem una primera missió comercial per a testar l’acceptació dels nostres productes en aquest mercat. Es tracta d’un mercat amb una població de 82 milions d’habitants i unes bones perspectives econòmiques“. 

Donades les bones perspectives -el país aspira a créixer a un ritme del 8% anual i pretén convertir-se en una pont entre Europa i Àsia- les oportunitats comercials i els plans d’inversió del Governe Iranià, Ivace Internacional ha inclòs a Iran entre les destinacions de la seua xarxa exterior, amb l’objecte de facilitar l’entrada en el mercat a les empreses valencianes a través de serveis personalitzats“, ha explicat. 

Al començament de la missió les empreses participants han mantingut una reunió amb el conseller comercial d’Espanya a Iran, Emilio Carmona, qui ha descrit a Iran com un mercat en creixement, amb bones oportunitats per a sectors com a alimentació, moda, turisme, reciclatge, energia renovable i productes de luxe. 

Castellón destino

Exportacions de la Comunitat a Iran 

La Comunitat Valenciana ha exportat productes a Iran per valor de 41 milions d’euros l’any 2016, la qual cosa representa un increment del 13,32% pel que fa a l’any anterior. 

Els productes més exportats per la Comunitat a aquest mercat han sigut els pigments i esmalts, productes ceràmics, pedra natural i maquinària mecànica, que ha concentrat el 57% del total exportat a aquest mercat.

Més notícies…