L’Espai Jove acull tallers didàctics sobre el 9 d’octubre i la festa de sant Donís per a prop de 600 xiquets de Vila-real

Sep 28, 2017 | VILA-REAL

La Regidoria de Joventut i l’equip de Recuperem impulsen l’activitat, en la qual participen alumnes d’11 col·legis, que a més d’aprendre a elaborar la seua pròpia mocadorada coneixen els orígens de la fundació del Regne de València

El 9 d’octubre s’acosta i per açò, des de la Regidoria de Joventut, en col·laboració amb Recuperem, s’ha organitzat una sèrie de tallers didàctics que fins al pròxim dia 10 arribaran a uns 600 escolars de Vila-real.

La regidora de Joventut, Gemma Gil, explica que el taller, que ha començat a impartir-se aquesta setmana, “és una proposta educativa perquè els més joves coneguen millor els orígens medievals de la fundació del Regne de València i els diversos fets culturals i històrics al voltant d’aquesta festivitat”. De fet, tal com assegura Gil, “també es treballa la festivitat de sant Donís -patró dels enamorats valencians i que se celebra el mateix dia- mitjançant l’elaboració artesanal de la seua pròpia mocadorada”.

Castellón destino

L’activitat es realitza de dilluns a divendres de 9.30 a 11.30 hores a l’Espai Jove, on està previst que acudisquen els alumnes de 3er i 4t de fins a 11 centres educatius que, de la mà de l’equip de Recuperem, “aprendran més sobre la història de la nostra terra i tindran majors coneixements sobre aquesta celebració, ja que sabran d’on ve i per què és tan important per a tots els valencians”, assenyala Gil, al mateix temps que destaca el fet que “també coneguen per què en la nostra zona tenim el nostre propi dia dels enamorats i que visquen de més a prop l’entranyable tradició de la mocadorada”.

Més notícies…