L’Auditori reobri les seues portes amb un nou teló tallafocs per a millorar la seguretat d’artistes i espectadors

Sep 28, 2017 | VILA-REAL

Després de la fi de l’estiu, l’activitat torna a traslladar-se de del proper dissabte 30 al cèntric edifici, en el qual s’han invertit 12.000 euros per a la instal·lació del mecanisme, que se suma a les noves portes intermèdies amb obertura antipànic

L’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real reobri les seues portes aquest dissabte 30, i ho fa amb noves millores en la seguretat del recinte, després d’instal·lar un nou teló tallafocs.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha explicat que “després de les vacances estivals, en les quals l’activitat cultural es trasllada al Termet i als carrers, tornem a obrir l’edifici amb una renovada programació i més mesures de protecció pensades en l’interès general tant dels espectadors com dels propis artistes”.

L’Ajuntament ha invertit 12.000 euros en la instal·lació d’un teló tallafocs “més modern i adaptat a les necessitats actuals, ja que forma part d’una de les instal·lacions municipals amb major afluència de públic i que s’utilitza pràcticament tots els dies de l’any, albergant tot tipus d’activitats programades pel propi consistori, però també per diferents associacions i entitats de la ciutat”.

Aquesta mesura no és l’única, ja que l’Auditori s’ha dotat en els últims mesos amb altres elements com les dues noves portes intermèdies a les eixides d’emergència. Es tracta de dues portes de fulles resistents al foc i amb sistema d’obertura antipànic que se situenal lateral esquerre de l’Auditori, a les eixides que donen a l’avinguda del Cedre que, a més, contribueixen a millorar la insonorització del recinte, ja que creen un vestíbul acústic. La inversió, amb un cost de 7.610 euros, inclou dues persianes enrotllables motoritzades i una rampa d’accés, per la qual cosa, a més d’incrementar la seguretat i l’accessibilitat i d’adequar-se a la normativa vigent, ha permès millorar l’aprofitament de l’espai de manera més racional, ja que es delimita el magatzem.

Castellón destino

D’aquesta manera, cada eixida compta amb tres portes: la de l’interior de l’edifici, al costat de la sala de butaques, la de l’exterior, que dóna directament al carrer, i un tercer element entre ambdues, de manera que durant els espectacles els portons exteriors poden quedar oberts facilitant una hipotètica evacuació en cas d’emergència.

Esperem que els afeccionats al teatre que es donen cita aquest dissabte a la primera obra de l’Abonament dels Arts Escèniques gaudisquen de les noves millores que, encara que no sempre són visibles, garanteixen la tranquil·litat de tots”, apunta Pérez.

 

Més notícies…