Benlloch agraeix la convocatòria de la comissió mixta per a la ubicació de la intermodal i valora tècnicament “l’estret marge” de l’estudi per a “seguir defensant Vila-real”

Sep 20, 2017 | VILA-REAL

L’alcalde felicita a l’Ajuntament de Castelló i PortCastelló per la decisió de Generalitat i Govern, però adverteix que els només 0,59 punts entre ambdues propostes porta a “lluitar pels interessos de la ciutat fins a les últimes conseqüències

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha volgut agrair la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i el Ministeri de Foment que, “després d’anys d’inactivitat i incompliments del protocol”, aquest matí s’ha convocat finalment la comissió tècnica mixta en la qual els representants d’ambdues institucions han decidit la ubicació de la futura estació intermodal de mercaderies al Port de Castelló. Benlloch, qui ha acudit a la reunió amb el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha volgut felicitar també l’Ajuntament de Castelló i PortCastelló per la decisió, ha destacat la importància per a la indústria provincial d’una infraestructura fonamental per al desenvolupament, el futur i la competitivitat de les empreses castellonenques i ha anunciat la intenció del consistori de “seguir defensant els interessos de la ciutat per damunt de tot”.

Lleida

Estem en un moment històric en el qual és necessari adoptar decisions que no paralitzen el progrés del nostre territori. Després de més de 20 anys amb un Partit Popular que no ens va convocar ni una sola vegada per a desbloquejar una infraestructura fonamental, que a Vila-real portem plantejant des de fa més de 25 anys, volem en primer terme agrair que se’ns haja convocat i oferit l’oportunitat de defensar el nostre projecte i les fortaleses i avantatges que suposaria la ubicació de la intermodal a Vila-real”, argumenta Benlloch, qui recorda que li decisió s’ha adoptat respectant l’acord de totes les parts implicades perquè fóra una comissió mixta la que decidira la millor ubicació de la infraestructura sobre la base de criteris exclusivament tècnics. “Finalment, el Govern d’Espanya i la Generalitat han decidit conjuntament i per unanimitat optar per Castelló, en funció de les conclusions d’un estudi que només dóna 0,59 punts de diferència en la valoració tècnica d’ambdues opcions”, incideix l’alcalde.

En concret, l’informe analitza una sèrie d’indicadors per a valorar criteris com l’ús racional del sòl, l’accessibilitat i mobilitat, l’impacte mediambiental i la viabilitat econòmica de la infraestructura. Sobre la base d’aquests criteris, l’opció de Castelló obté 13,44 punts i la de Vila-real, 12,85 punts; una diferència de només 0,59 punts. “És un marge massa estret, en particular en una dotació de la importància de la intermodal, la qual cosa ens porta a seguir defensant els interessos de la ciutat fins a les últimes conseqüències”, puntualitza. “Amb aquest objectiu, estem analitzant tècnicament el document per a determinar si podem estar d’acord o no amb els criteris utilitzats i amb els continguts de l’informe, sense descartar de moment cap tipus d’acció de defensa dels interessos de Vila-real, sempre des de la lleialtat institucional entre administracions, tal com hem fet fins ara”, agrega.

UAB

Vila-real ha demostrat al llarg de la seua història la seua enorme capacitat per a tirar endavant, malgrat les dificultats i la discriminació que hem patit sempre per part de les administracions. Des de l’Ajuntament, anem a seguir treballant sense cap tipus de dubte per defensar els interessos dels vila-realencs i dotar la nostra ciutat de projectes tractors que garantisquen el progrés i el benestar de les persones”, afegeix el primer edil, qui ha volgut també destacar el clima d’enteniment i col·laboració amb Castelló. “Vila-real forma part d’un projecte comú del qual estem absolutament orgullosos. La nostra ciutat no pot entendre’s sense Castelló i sense la província; col·laborem contínuament i compartim molts projectes, com Reciplasa, la UNED, l’UJI amb la seu de la Plana, la policia metropolitana…; el creixement d’un dels nostres pobles és positiu per a tots nosaltres. Però l’estret marge de diferència en les conclusions de l’estudi per a decidir la ubicació d’una infraestructura del calat de l’estació intermodal ens porta a seguir defensant els interessos de Vila-real fins a on siga necessari. És la nostra obligació”, conclou Benlloch.

Més notícies…