Vila-real s’uneix a l’Asociación Conquistando Escalones per a impulsar la nova cervesa artesana i solidària

Sep 19, 2017 | VILA-REAL

La Regidoria d’Economia dóna suport a l’entitat local, que elabora la beguda amb productes autòctons a les instal·lacions de Castelló Beer Factory i que presenta el producte aquest dimecres a beer-attack per a finançar les recerques mèdiques

Vila-real comptarà, a partir d’aquest 20 de setembre, amb una nova cervesa artesana i autòctona impulsada, en aquest cas, per l’Asociación Conquistando Escalones, amb l’objectiu de recaptar fons per a lluitar contra la Distròfia Muscular de Cintures tipus 1F i al seu torn contra el virus de la sida.

Per açò, “l’Ajuntament de Vila-real no podia donar l’esquena a aquesta nova iniciativa que conjumina solidaritat i emprenedoria i que naix a la nostra ciutat”, explica el regidor d’Economia, Xavier Ochando, qui ha anunciat públicament la col·laboració de la Regidoria amb aquesta iniciativa, acompanyat pel vicepresident de l’Asociación Conquistando Escalones, Abrahán Guirao, i per un dels responsables de Castelló Beer Factory, Víctor García, a les instal·lacions de la qual s’elabora la cervesa.

Parlem d’un producte artesà, la fórmula del qual ha creat el vila-realenc Antonio Esteller -un dels impulsors de Lacabra Beer-, on no falta la mel de flor de taronger de la nostra zona, que dóna un toc especial a la cervesa”, indica Ochando.

A.C.E. Beer es presentarà oficialment en societat aquest dimecres, 20 de setembre, a les 20.00 hores, a beer-attack (carrer de Germanies, 6), i el dijous, a la mateixa hora, a Lupulove (carrer de Cavallers, 3, Castelló). La seua venda servirà per a recaptar fons per a la recerca mèdica de la Distròfia Muscular de Cintures tipus 1F i el VIH.

Castellón destino

El vicepresident de Conquistando Escalones assegura que “gran part dels afectats per aquesta mutació genètica formem part d’una mateixa família que, en la seua majoria, resideix a Vila-real”. “Aquesta afecció, al mateix temps que causa la malaltia muscular que pot acabar amb la nostra vida, ens fa immunes al virus de la sida, per la qual cosa la recerca mèdica podria trobar una solució que ens salve a nosaltres, però també a milions de persones que pateixen el VIH a tot el món”, afirma Guirao.

Aquest és el principal motiu pel qual va sorgir l’Asociación Conquistando Escalones, que en dos anys ja ha recaptat 150.000 euros per a la recerca i que abans de finalitzar el 2018 hauria d’aportar 200.000 euros més perquè els científics que estudien el cas no detinguen la seua activitat. “Hem realitzat multitud d’esdeveniments, en els quals hem comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real”, apunta, “i aquesta cervesa és un element més per a finançar-nos, per la qual cosa fem una crida a qualsevol que ens vulga ajudar a patrocinar-la”, al mateix temps que destaca que “hem preparat inicialment uns 1.000 litres, que en gran part ja estan reservats, per la qual cosa esperem que siga un èxit i que a partir d’ara arriben moltes comandes”.

Per la seua banda, Víctor García ha explicat que la beguda s’elabora a les instal·lacions de la jove empresa Castelló Beer Factory segons les indicacions d’Antonio Esteller, “aconseguint un producte original, de color ambre, que en boca és equilibrada –per l’amargor del llúpol i la dolçor de la mel- i que en nas és dolç i té un toc cítric que agradarà a tots els públics”. Cal recordar que A.C.E. Beer és apta per a vegans i no conté cap element químic en la seua elaboració.

Esperem que tothom acudisca demà a gaudir d’A.C.E. que, a més de solidària, és artesanal, feta ací i per emprenedors d’ací”, conclou Ochando.

 

Més notícies…