Normalització Lingüística convoca nous cursos intensius de valencià gratuïts per a pares i mares i nouvinguts

Sep 19, 2017 | VILA-REAL

Dues titulades universitàries contractades a través del programa T’avalem impartiran ambdues modalitats a l’Espai Jove amb una durada de 60 hores lectives

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real ha obert una edició més les inscripcions als cursos gratuïts de valencià per a pares i mares d’alumnes dels centres educatius i per a nouvinguts a la ciutat.

El regidor de l’àrea, Santi Cortells, ha presentat la nova campanya, que abasta els nivells A1, A2, B1 i B2 del Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües i que pretén ajudar a superar els exàmens oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). En aquesta edició, i com a novetat, els cursos seran intensius, amb una durada de 60 hores, i estaran impartits per les dues treballadores contractades a través del programa T’avalem de la Generalitat.

Ambdues modalitats s’ofereixen des de l’any 2002 i al llarg de totes les edicions han format centenars de veïns, que avui dia compten amb una major seguretat per a comunicar-se en valencià”, explica Cortells.

El curs dirigit a pares i mares, que es va crear després de la petició de les diferents AMPA de la ciutat fa tres lustres, “es dirigeixen als progenitors de xiquets escolaritzats a Vila-real que volen ajudar els seus fills amb els deures, especialment en valencià, i que desitgen aprendre una mica més sobre la llengua”. “Per a açò, s’ofereixen els nivells A1, A2, B1 i B2 amb un enfocament que no es dóna en cap altra entitat o institució de Vila-real que es dedique a l’ensenyament del valencià”, indica l’edil. L’horari d’aquest curs serà els dimarts i dijous de 9.30 a 11.00 hores, “per a facilitar l’assistència, aprofitant que els més xicotets estan en el col·legi”, i ho impartirà Anna Aymerich a l’Espai Jove. La durada de la formació serà del 3 d’octubre al 8 de març, amb 60 hores lectives.

Castellón destino

D’altra banda s’ofereix el curs per a nouvinguts, “una eina fonamental per a la integració d’aquelles persones que acaben d’arribar d’altres països o d’altres zones en les quals la llengua materna no siga el valencià”, destaca Cortells. “Al llarg d’aquests anys hem tingut alumnes arribats de multitud de països, amb una àmplia representació del Marroc, Bulgària, Alemanya, Filipines o Algèria, per posar un exemple”, indica, i destaca que “aquesta formació, igual que ocorre en altres idiomes, compta amb un enfocament didàctic específic, centrant-se en les necessitats dels alumnes a l’hora d’expressar-se i de fer el seu dia a dia en la ciutat”. Les classes tindran lloc els dilluns i dimecres de 9.30 a 11.00 hores a l’Espai Jove i seran a càrrec d’Anna Copoví, amb un total de 60 hores lectives, repartides entre el 2 d’octubre i el 12 de març de 2018.

Els interessats poden inscriure’s ja fins al pròxim 29 de setembre o fins a esgotar places –s’ofereixen entre 25 i 30 per cada curs- al web http://cursosvalencia.vila-real.es, físicament a l’oficina de Normalització Lingüística (carrer de Josep Ramon Batalla, 6, entresòl), a través del correu electrònic normalitzacio@vila-real.es i també per telèfon, trucant al 964 547 009.

Convidem a tothom a animar-se i participar”, apunta l’edil de l’àrea. “Es tracta de cursos oberts, pensats especialment per a aquelles persones a les quals més els costa o que encara tenen por a expressar-se en la nostra llengua, facilitant-los en tot moment que s’enganxen i que aprenguen d’una manera fàcil”, explica, “per açò, volem que qui estiga interessat, no s’ho pense i faça el pas, l’esperem”.

 

Més notícies…