Bloc i País s’adhereix al manifest “Va de democràcia” en defensa del referèndum d’autodeterminació de Catalunya

Sep 19, 2017 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA

Bloc i País s’adhereix al manifest “Va de democràcia” en defensa del referèndum d’autodeterminació de Catalunya i denuncia la deriva antidemocràtica que està prenent el govern espanyol

El corrent d’opinió del Bloc Nacionalista Valencià, Bloc i País, s’ha adherit com a organització al manifest “Va de democràcia”, que impulsen diverses personalitats i col·lectius valencians per mostrar el suport al dret d’autodeterminació que el poble de Catalunya exercirà el pròxim 1 d’octubre en referèndum al mateix temps que denuncien la “deriva autoritària i centralista” en què ha entrat el govern i l’Estat espanyols, que identifiquen com la mateixa que “nega els drets del poble valencià“.

Lleida

En aquest sentit, Miquel Bononat, ha explicat que “no podem quedar-nos callats o restar indiferents quan estem veient que s’estan confiscant cartells, s’amenaça alcaldes amb la presó, s’intervé l’autogovern o la guàrdia civil irromp en mitjans de comunicació tot per impedir un dret democràtic dels pobles com és el dret d’autodeterminació” i ha constatat que “aquesta deriva autoritària i centralista ens interpel·la a tots els demòcrates per fer costat al poble català, ja que tot açò ha anat més enllà d’un debat sobre la sobirania i està posant en perill llibertats bàsiques com són les de premsa, expressió o associació i des de Bloc i País no som equisdistants: estem i estarem sempre del costat de la democràcia“.

Així mateix, Bononat ha valorat que “els valencians i valencianes, a més a més, vivim aquest debat en primera persona, ja que aquest centralisme autoritari és el mateix que ens castiga amb un finançament injust pel qual som aportadors nets a la caixa comuna quan estem per sota de la mitjana de renda -únic territori en aquestes circumstàncies- o que nega els nostres drets lingüístics i socials com a poble“.

UAB

Finalment, per la seua banda, Vicent Fernandez, coordinador general de BiP, ha fet una crida perquè el govern de l’Estat espanyol torne a “l’únic camí que val, que és el de la democràcia“; és a dir, que “ature la persecució del referèndum de l’1 d’octubre i que demostre talla política acceptant l’oferta de diàleg del govern de la Generalitat catalana i acorde un referèndum pactat per decidir l’estatus polític de Catalunya“.

Més notícies…