El secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que “la previsió d’ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana per a aquest mes d’agost se situa en un 84,12%”, segons els resultats de l’enquesta mensual d’ocupació d’allotjaments turístics que la Agència Valenciana del Turisme realitza en temporada estival a establiments hotelers i extrahotelers.

Per zones, ha assenyalat que “Benidorm espera una ocupació hotelera mitjana del 93%, mentre que el litoral de Castelló preveu ocupar el 80,5% de les seues places i el litoral de València i Alacant parteixen ja de previsions d’ocupació que superen en ambdues zones turístiques el 77% de les seues places hoteleres”.

Segons Colomer, es tracta d’un avanç de resultats que ofereix xifres “molt similars a les d’agost de l’any passat”, mes que finalment va registrar una ocupació mitjana hotelera en el nostre litoral superior al 91,3%, hagut de sobretot a les reserves d’última hora.

El secretari autonòmic confia que aquestes primeres estimacions d’ocupació variaran a l’alça a mesura que avance el mes, “podent-se incrementar en diversos punts més quan es conega al setembre els resultats definitius, com ja va ocórrer durant la temporada passada”, ha afegit.

En aquest sentit, ha destacat que “seguim mantenint xifres record quant al nombre de turistes que trien la Comunitat Valenciana per a passar les seues vacances estivals, alguna cosa que no ha de distraure’ns dels nostres principals objectius, que són estendre l’activitat turística a tot l’any, incrementant amb açò la despesa total, i la millora de la percepció de qualitat de la destinació”.

A més, Colomer ha assenyalat que “segons les dades que manegem en aquests moments, la Comunitat Valenciana es consolida com la primera destinació peninsular espanyol en termes d’ocupació per places hoteleres, per davant d’altres autonomies com Andalusia o Catalunya, la qual cosa ens situa en una posició de fortalesa per a poder competir amb garanties en un mercat complex i canviant com és el turístic, i ratifica al turisme com un dels nostres principals motors econòmics i de transformació social i territorial”.

En aquest sentit, ha incidit que “el nostre repte és seguir avançant per a consolidar, entre turistes i residents, la imatge d’un sector que es deixa la pell diàriament cercant l’excel·lència en els serveis que ofereix”, al mateix temps que ha destacat la clara contribució del turisme al “canvi reputacional de la imatge de la Comunitat Valenciana, una destinació que es mostra al món com a hospitalari, acollidor, divers i inclusiu”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions a Xàbia, on ha presentat juntament amb l’alcalde del municipi, Jose F. Chulvi, el fòrum Mediterrània Xàbia Fòrum Destins Sostenibles, una trobada de destinacions mediterrànies sostenibles que se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre en el parador de turisme de la localitat.

Dels resultats de l’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu, realitzada per l’Agència Valenciana del Turisme entre l’1 i 2 d’agost i els resultats del qual ha fet públics el secretari autonòmic a Xàbia, cal destacar que els hotels de l’interior de la Comunitat parteixen d’una ocupació per a agost propera al 70%.

Per províncies, destaca l’interior de València, amb una previsió d’ocupació del 89,45% de les seues places, la qual cosa suposa un repunt de 5 punts enfront de 2016.

Per la seua banda, i segons els resultats de la mateixa enquesta, els càmpings del litoral esperen una ocupació durant aquest mes del 80% en les seues parcel·les i del 95% dels seus bungalows.

Els apartaments turístics en el litoral de la Comunitat Valenciana esperen aconseguir una ocupació del 89,49%, prop de 3 punts més que la benvolguda a l’agost 2016. Per zones turístiques, Benidorm superarà el 92,5% de les seues places en aquesta modalitat d’allotjament, li segueix el litoral d’Alacant amb una previsió del 89,77%, el litoral de Castelló amb el 89,57% i el litoral de València que parteix amb el 86% de les seues places en apartaments ocupades.

L’enquesta d’ocupació d’allotjaments turístics que la Agència Valenciana del Turisme realitza mensualment durant la temporada estival també ofereix resultats del mes de juliol, estimant-se per al conjunt dels hotels del litoral de la Comunitat Valenciana una ocupació mitjana del 86,4%, xifra similar a la registrada al juliol de 2016.

Colomer ha apuntat que, mancant confirmar aquests resultats d’ocupació amb els oficials que donarà l’INE en unes setmanes, tot apunta al fet que “la Comunitat Valenciana ha sigut la destinació peninsular espanyol amb major grau d’ocupació, i aquesta dada podria repetir-se també en el mes d’agost”.

El secretari autonòmic ha confirmat la “bona dinàmica en turisme de la nostra destinació, millorant fins i tot els resultats ja molt positius de juliol de 2016, on la Comunitat va registrar l’ocupació hotelera més alta de la península i 5 punts superior a l’ocupació mitjana nacional”.

error: Contingut protegit!