El secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, s’ha reunit amb una desena de joves que durant dues setmanes participen en el projecte de voluntariat social ‘Persones majors i discapacitat’ en el Centre Geriàtric Sant Bertomeu i la Residència Sant Francesc de Benicarló.

Martí ha destacat que enguany “aconseguim la cinquena edició d’aquest camp de voluntariat juvenil”, que ha reconegut com “un àmbit d’educació en valors a través de la comunicació intergeneracional i la convivència en la diversitat”.

Voluntaris i voluntàries procedents d’Astúries, Castella i Lleó, Ceuta, Euskadi, al costat de l’equip d’animació sociocultural s’impliquen en la dinàmica diària que realitzen en els dos centres al costat de les persones majors i amb diversitat funcional, col·laborant en una sèrie d’activitats d’oci i temps lliure, d’estimulació cognitiva, gimnàstica grupal, tallers de manualitats i activitats recreatives.

El secretari general de l’IVAJ ha valorat la col·laboració de l’Ajuntament i, concretament, de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats de Benicarló, del que depenen els dos centres.

Els camps són un recurs per a potenciar projectes de treball amb contingut social en favor de la comunitat. A la Comunitat Valenciana s’inclouen en el programa ‘Viu la Solidaritat’, en tres edicions a l’hivern, primavera i estiu, per a promocionar i potenciar la participació de joves, fomentar valors de convivència, tolerància, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural, desenvolupament en la diversitat, mobilitat juvenil i propiciar espais de trobada.

Aquest estiu, dins del programa ‘Viu la Solidaritat’, es desenvolupa un total de 14 projectes, dels quals set són de modalitat social; a més de ‘Persones majors i discapacitat’, a Benicarló, s’han organitzat ‘Menuts i Grans’, a Alacant, ‘Diverteix-te I’, en Alcossebre i ‘Diverteix-te II’, a Alborache, així com ‘Art i discapacitat’, a València; ‘Xicotetes Il·lusions’, a Benicàssim i ‘Animate’, a Alborache.

error: Contingut protegit!