El secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, i l’alcalde de Viver, Vicente Martín, s’han reunit amb joves participants que realitzen el seu voluntariat en la primera edició del projecte d’arqueologia denominat ‘El Prado’, a Viver, organitzat per l’IVAJ en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, dins del programa ‘Viu la Solidaritat’.

Joves de Comunitat Valenciana, Euskadi, Madrid i Murcia han acudit per a realitzar activitats d’excavació i documentació de la vila romana del Prado, a través d’una visió global de l’arqueologia, així com la catalogació de materials destinats a donar a conèixer el jaciment.

Aquest estiu, l’IVAJ ha estrenat dos nous projectes arqueològics ‘La Villa Vieja’, a Castielfabib, del 14 al 28 de juliol, i ‘El Prado’, a Viver, del 22 de juliol al 5 d’agost, organitzats en col·laboració amb els ajuntaments de Castielfabib i Viver, respectivament.

Jesús Martí ha destacat el bon clima i la dedicació de joves que “contribueixen a la posada en valor del jaciment”, que combinen amb un programa d’activitats que “permet conèixer la riquesa natural i històrica del nostre territori i concretament de l’Alt Palancia”.

L’IVAJ ha organitzat aquest estiu quatre camps de voluntariat en la modalitat d’arqueologia: dos d’ells nacionals, a Viver i Castielfabib, i dos internacionals, ‘Banys de la Reina’, a Calp, del 15 al 29 de juliol, ‘Vila Romana L’Albir’, a l’Alfàs del Pi, del 17 al 30 de juliol. Un total de 54 joves han participat en la modalitat d’arqueologia de ‘Viu la Solidaritat’, amb una participació internacional que supera el 50% amb jovenes procedents de Sèrbia, Armènia, França i Itàlia, entre altres països.

error: Contingut protegit!