Netejaran les pistes forestals i col·locaran murs de pedra a la zona del foc d’Altura

Ago 4, 2017 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA, PROVÍNCIA

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha constituït la Taula de Concertació Postincendi de Gátova esta vesprada amb l’objectiu d’afrontar les actuacions després de l’incendi forestal originat en esta localitat perquè no torne a repetir-se.

Comerç Borriana

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, i la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Dèlia Álvarez, han mantingut una trobada de treball amb una trentena de representants d’entitats i col·lectius interessats en la recuperació de la zona afectada. En la reunió han participat els ajuntaments de Gátova, Altura i Segorbe, el Centre d’Estudis del Mediterrani CEAM, associacions i la Junta rectora del parc Natural de la Serra Calderona.

Després de l’exposició de l’informe d’Avaluació d’Impacte Ecològic i Previsió de la Regeneració d’Incendis per part del CEAM, els representants del Consell han indicat que des de la Conselleria s’està impulsant la participació com a eix fonamental de la política de prevenció, a través de la societat activa en el full de ruta per a la regeneració dels boscos.

A més, Delia Álvarez ha plantejat les línies principals de treball que seguirà la Conselleria després de l’incendi, com a manteniment de les pistes forestals, la fitació de l’arbratge cremat o afectat fi d’evitar danys a tercers, o la vigilància sobre les possibles plagues de xilòfags, sobretot en zones pròximes a l’arbratge sa. També s’abordarà la col·locació de parets seques i murs de maçoneria en pedra seca en llits de barrancs que frenen la força de l’aigua i podes i condicionament d’arbres, entre altres tasques.

Empreses rurals

La nova metodologia de participació postincendi de les taules de concertació que desenvolupa el Consell s’està donant a conéixer en altres països amb abundants incendis forestals de grans dimensions com Xile.

Durant la sessió s’han acordat les bases de cooperació i col·laboració per a presentar programes i desenrotllar activitats de manera conjunta, recolzar la seua difusió i intercanviar informació relativa a l’organització, estructura i funcionament de la Taula de Concertació.

Més notícies…