El Departament de Salut de la Plana torna a ser pioner, aquesta vegada en eficiència energètica, en implantar un programa informàtic que permet monitoritzar de forma centralitzada i en temps real les instal·lacions climàtiques tant de tot l’hospital com d’altres set centres de salut situats en els municipis de Vila-real, Borriana, Onda, Nules i la Vall d’Uixò.

L’ús d’aquest programari, que es pot controlar via Internet, té com a objectiu optimitzar els consums, programar la climatització en funció dels horaris assistencials, acoblar les temperatures a l’estació de l’any i obtenir informació rellevant sobre els dispositius remots. Es tracta, per tant, d’una eina de gestió i explotació d’instal·lacions que contribuirà a l’eficiència energètica del departament.

D’aquesta forma, l’equip d’enginyeria hospitalària del Departament de Salut controla des dels seus despatxos en l’Hospital Universitari de la Plana, la climatització de set centres de salut gràcies a un programa informàtic que únicament està implantat en La Plana i en La Fe de València. La integració del control de les instal·lacions a través d’aquesta eina és un pas més en l’aposta per l’eficiència i eficàcia energètica, ja que aquest control remot permet, a més de programar, actuar a distància sobre els equips sense necessitat de desplaçament tècnic, la qual cosa redueix els costos de manteniment i evita les distàncies geogràfiques.

A més, dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Univeral i Salut Pública, el Departament de la Plana, ha inclòs entre les seues inversions la renovació de la instal·lació climàtica dels centres de salut d’Artana i La Bòvila de Vila-real i té previst renovar durant enguany els sistemes de climatització de Nules, la Vall d’Uixó I i Borriana I, amb una inversió total que ronda els 300.000 euros. Aquest pla comporta la substitució d’equips d’aire condicionat obsolets, així com de les finestres antigues per una altra fusteria amb millor aïllament.

L’Hospital Universitari de la Plana ha sigut la seu triada enguany per a la celebració de la XVII Jornada Tècnica d’Enginyeria Hospitalària de la Comunitat Valenciana.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!