Un total de 282 persones amb diversitat funcional intel·lectual de centres i serveis de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (Ivass), gaudiran de l’oci i temps lliure, al costat de personal de suport i voluntariat, en les estades vacacionals organitzades per l’entitat durant el mes d’agost.

Aquest programa respon al principi d’igualtat d’oportunitats i té per objecte afavorir la integració comunitària d’aquest col·lectiu, facilitant la relació amb altres persones a través dels recursos normalitzats, fora dels seus centres habituals.

L’Ivass ha organitzat tres períodes de vacances, de l’1 a l’11 d’agost, del 11 al 21 i del 21 al 31 del mateix mes, i compta en aquesta ocasió amb 12 recursos –hotels i albergs– situats en diferents municipis de la Comunitat Valenciana.

Totes les estades disposen de coordinadors i sotscoordinadors que les supervisen perquè tot transcorri amb normalitat i que disposen d’un equip mèdic-sanitari les 24 hores per atendre les incidències que puguen originar-se.

Com a novetat, aquest estiu s’ha reforçat el servei de sotcoordinació de les estades. En concret, s’ha triplicat el nombre de sotscoordinadors en recursos amb usuaris i usuàries amb majors necessitats de suport i s’ha duplicat en la resta. Així mateix, s’han establert grups de més reduïts, passant d’una mitjana aproximada de 20 persones usuaries a 12 persones usuaries per estada, per tal d’oferir una atenció més personalitzada i facilitar les activitats d’oci inclusiu.

Per la seua banda, el voluntariat de les estades vacacionals està format per 129 joves majors de 18 anys que s’encarreguen de les tasques de suport i acompanyament a les persones usuàries, així com del programa d’oci i temps lliure. Per això, els voluntaris han participat prèviament en un curs de preparació, amb classes teòriques i pràctiques, impartit per tècnics de l’Ivass.

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària ha augmentat el pressupost per a cada plaça d’allotjament, en règim de pensió completa, perquè les persones amb diversitat funcional intel·lectual que participen en les estades puguen gaudir d’aquest període de vacances en les condicions i amb les comoditats que mereixen.

En aquestes vacances estivals els usuaris i les usuàries de l’Ivass s’allotjaran en huit hotels de la Comunitat Valenciana: cinc a la província d’Alacant –els hotels Reconquista i Sercotel a Alcoi, Rober Palas a l’Alfàs del Pi, l’hotel Odón a Cocentaina i Tryp Ciudad de Elche–; dos a la província de València –hotel Patilla Ciudad de Requena i El Tollo a Utiel–; i l’Hotel Vila-real Palace, a la província de Castelló. També en tres albergs: Perú d’Ontinyent (València), i els albergs de l’IVAJ La Marina, a Moraira-Teulada (Alacant), i Mar i Vent, a la platja de Piles (València).

Així mateix, Ivass ha realitzat ja una inversió de 85.000 euros a la Masia del Collao per a reforma i millora de la zona d’accés al recurs, així com per a la instal·lació de pèrgoles al pati interior i exterior al costat de la piscina. Aquest recurs propi de l’entitat situat a Dos Aguas (València) albergarà una trentena de persones.

Els beneficiaris d’aquest estiu són persones usuàries de les huit residències de l’Ivass: Bennàger, a Aldaia; Caixa Ontinyent, a Xàtiva; Carmen Picó, a Alzira; L’Almara, a Burjassot; La Humanitat, a Xest; Manises, en aquesta localitat; Praga a Rocafort; i Jubalcoy, a Elx.

També passaran uns dies de vacances a aquestes estades usuaris i usuàries de tres Vivendes Tutelades de l’entitat: Puerto situada a la ciutat de València, San Lucas a Xest i Rocafort en aquest municipi de l’Horta Nord.

error: Contingut protegit!