La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural engegarà a final d’any un total d’11 grups d’acció local de desenvolupament rural en 331 municipis de la Comunitat Valenciana.

Recentment, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat l’aprovació de nou grups d’acció local Leader 2014-2020: Maestrat-Plana Alta 14/20, Associació Palancia-Millars14/20, Grup d’Acció Local-Castelló Sud 14-20, Grup d’Acció Local Turia-Calderona, Associació per al Desenvolupament Rural Sostenible Rurable, Associació per al Desenvolupament Rural Sostenible dels Municipis del Caroig, Serra Grossa i Riberes del Xúquer, Associació Som Rurals, Grup d’Acció Local Rural Muntanya d’Alacant i Associació per a la Sostenibilitat i Innovació Rural.

Aquestes nou entitats, formades per un col·lectiu equilibrat i representatiu d’agents econòmics i socials, públics i privats, amb presència en el territori d’actuació, disposaran d’un pressupost global de 27 milions d’euros, per al desenvolupament de les estratègies de desenvolupament local participatiu (EDLP), que també han sigut aprovades.

Les EDLP són un conjunt coherent d’actuacions la finalitat de les quals és satisfer objectius i necessitats locals i contribuir a la realització de l’estratègia de la Unió Europea per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, engegat per un Grup d’Acció Local en cada cas.

La modificació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) recentment proposada per la conselleria a la Comissió Europea permetrà, amb sis milions d’euros addicionals, completar amb dos grups més tot el territori inclòs en el PDR, aconseguint en conjunt una dotació financera de 33 milions d’euros. A aquest efecte, l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària ha publicat en el DOGV una nova convocatòria.

Amb aquesta mesura se cerca que el territori s’organitze per a generar xarxes participatives de cooperació territorial mitjançant l’aplicació d’una estratègia comuna, prioritzant projectes generadors d’ocupació estable de caràcter privat.

La selecció de les estratègies de desenvolupament local participatiu es basa en criteris objectius. Preval la qualitat, el procés participatiu en el territori i la priorització de projectes promoguts per entitats privades, de naturalesa productiva, d’ocupació estable, així com la participació de joves i dones, en zones rurals de caràcter prioritari, en activitats innovadores i dirigits a la mitigació del canvi climàtic i adaptació a aquest.

error: Contingut protegit!